Volvo: Meest veilige auto’s ter wereld

People_man_vrouw_inauto_P2X_1100x500

Volvo stelt zich ten doel dat in 2020 niemand meer omkomt of ernstig gewond raakt tijdens een ongeval in een nieuwe Volvo. In dat streven ligt de fabrikant op schema. In 2013 bevestigden resultaten van onafhankelijke testinstituten over de hele wereld dat Volvo nog steeds koploper is als het gaat om verkeersveiligheid.

Onlangs nog ontving de Volvo S80 in de Verenigde Staten het predicaat ‘Top Safety Pick+’ van IIHS, het Amerikaanse veiligheidsinstituut van verzekeraars. ‘Alle resultaten van het afgelopen jaar bevestigen onze leidende positie op het gebied van verkeersveiligheid. We zijn er trots op dat onze auto’s tot de veiligste ter wereld behoren’, aldus Thomas Broberg, Senior Safety Advisor bij Volvo Cars.

In 2012 breidde IIHS zijn testprogramma uit met crashtests waarin de auto met een kwart van de voorzijde en een snelheid van 64 km/uur frontaal tegen een massief obstakel botst. Dat komt in de praktijk overeen met een zeer zwaar ongeval. Het testresultaat waarmee de Volvo S80 onlangs het predicaat Top Safety Pick+ verdiende, kwam mede tot stand door de goede score bij deze veeleisende crashtest. Eerder in 2013 ontvingen de Volvo’s S60, XC60 en XC90 ook de titel Top Safety Pick+. ‘Onze veiligheidskooi is een robuuste constructie van diverse soorten staal. Het nieuwe testprogramma van IIHS bevestigt de uitzonderlijke crashbestendigheid van dit ontwerp’, vertelt Broberg. ‘Vergelijkbare combinaties van staalsoorten passen we toe in alle huidige Volvo-modellen. En we verbeteren de techniek verder voor toekomstige modellen, die we ontwikkelen volgens onze Scalable Product Architecture. Die zorgt in het geval van een ongeval niet alleen voor een veel betere bescherming van de inzittenden, maar omvat ook de ontwikkeling van innovatieve systemen die bestuurders helpen ongevallen te voorkomen.’

Eerder hebben we op onze site al melding gemaakt van de hoge score van de Volvo S60 in de loodzware IIHS-test, hier kunt het betreffende artikel lezen. Een indrukwekkende film over de IIHS-test met de Volvo S60 in een hoofdrol vindt u hier. En wat denkt u van de IIHS-test van de Volvo XC60?

IIHS beoordeelt ook crashpreventie
In 2013 breidde IIHS het veiligheidsonderzoek uit met een test van systemen die frontale aanrijdingen moeten helpen voorkomen. De Volvo S60, XC60 en S80, die zijn uitgerust met City Safety en Collision Warning met Full Auto Brake en Pedestrian & Cyclist Detection, kregen in de nieuwe test de waardering ‘Superieur’. Nu crashpreventie onderdeel is van de IIHS Top Safety Pick+-beoordeling, betekent dat dat de Volvo S60, XC60 en S80 het predicaat ‘2014 Top Safety Pick+’ hebben ontvangen volgens de allernieuwste criteria.

Topscore voor Volvo’s automatische noodremsystemen
Euro NCAP heeft inmiddels ook een testprogramma voor automatische noodremsystemen. De autonome noodremtest (Autonomous Emergency Brake, AEB) meet de prestaties en richt zich op vermindering van kop-staartbotsingen in twee categorieën: ‘Stad’ en ‘Buitenweg’. De Volvo XC60 met City Safety was een van de topscorers in de categorie Stad. De Volvo V40 met City Safety en Collision Warning met Full Auto Brake en Pedestrian & Cyclist Detection werd als beste beoordeeld in de categorie Buitenweg, waarbij de simulaties op hogere snelheden worden uitgevoerd. Het AEB-programma wordt in 2014 opgenomen in het Euro NCAP-testprogramma. ‘Wij zijn blij dat de grote testinstituten botspreventiesystemen in hun testprogramma’s opnemen. Dit geeft de consument meer inzicht in de voordelen van automatische remsystemen. Het stimuleert ook de invoering van deze techniek in nieuwe auto’s’, aldus Broberg.

V40 nog steeds nummer één in de Euro NCAP
Euro NCAP heeft in 2013 geen Volvo’s aan crashtests onderworpen. Maar de Volvo V40 is al sinds 2012 recordhouder met het beste algemene resultaat bij Euro NCAP-crashtests. De V40 behaalde op het gebied van voetgangersveiligheid een recordscore van 88 procent. Volvo Cars werd in 2013 onderscheiden met de Global NCAP Innovation Award voor voetgangersbescherming. Klik op de afbeelding hiernaast voor een film van een crashtest met de Volvo V40.

V60 Plug-in Hybrid veiligste auto met elektrische aandrijving
De Volvo V60 Plug-in Hybrid heeft de hoogste Euro NCAP-score aller tijden voor een elektrische auto behaald. De vijf sterren die de Volvo kreeg in de test van 2012 – inclusief een schuine frontale botsing met een snelheid van 64 km/uur – bewijzen dat de V60 Plug-in Hybrid hetzelfde hoge veiligheidsniveau biedt als de reguliere V60. Lees hier meer.

Een miljoen auto’s met automatische rem
City Safety, het automatische noodremsysteem, is standaard in alle nieuwe Volvo’s. De meeste modellen zijn ook verkrijgbaar met state-of-the-art systemen die automatisch obstakels signaleren en ervoor waarschuwen, en die remmen voor voorliggers en voetgangers en fietsers. In juli 2013 passeerde het verkoopcijfer van Volvo’s met deze systemen de mijlpaal van een miljoen. Dat illustreert de toonaangevende positie van Volvo op het gebied van verkeersveiligheid. ‘Diverse rapporten geven aan dat onze baanbrekende automatische noodremtechniek helpt om het risico van kop-staartbotsingen met meer dan 20 procent te verminderen’, aldus Broberg.

Uitstekend rapport in Zweden
Volvo neemt een uitstekende positie in in het veiligheidsrapport over 2013 van de Zweedse verzekeringsmaatschappij Folksam. Vier Volvo-modellen – de S60, de V60, de V70 en de S80 – voeren de ranglijsten aan met een ruime voorsprong op de volgende auto op de lijst. Deze modellen zijn meer dan de helft veiliger dan de gemiddelde auto in het rapport. Alle modellen in het huidige Volvo-gamma worden door Folksam maximaal aanbevolen op het gebied van veiligheid. Daarvoor moeten auto’s 40 procent veiliger zijn dan het gemiddelde. ‘We zijn heel trots op dit resultaat. Het Folksam-rapport is gebaseerd op gegevens over de mate van bescherming die auto’s hebben geboden bij werkelijke ongevallen. Die zijn altijd het uitgangspunt voor ons werk op het gebied van veiligheid. Wij richten ons op gebieden waar onze nieuwe technologie belangrijke voordelen biedt in het dagelijkse verkeer’, zegt Thomas Broberg.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan

| 20 januari 2018

Laat een bericht achter

HooftmanHooftman

Sponsoring

Bekijk de mogelijkheden

Staat uw oplossing er niet tussen, stel dan via het formulier uw vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Maak een werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Stel hier uw overige vragen

VolvoVolvo

Historie

Bekijk de mogelijkheden

Staat uw oplossing er niet tussen, stel dan via het formulier uw vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Maak een werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Stel hier uw overige vragen

Hooftman VolvoHooftman Volvo

Stel uw vraag

Bekijk de mogelijkheden

Staat uw oplossing er niet tussen, stel dan via het formulier uw vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Maak een werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang maandelijks het laatste nieuws

Stel hier uw overige vragen

WerkplaatsWerkplaats

Afspraak maken voor uw auto

Of u nu in een Volvo van drie jaar oud rijdt of van acht jaar oud, particulier of via uw bedrijf, u bent altijd van harte welkom voor een Service op Maat afspraak.
U kunt hieronder direct uw afspraak inplannen op een voor u geschikt moment.

Maandaanbieding

Zijwaarts uittrekbare Skidrager

> Bekijk de aanbieding

APK € 25,- all-in

Hooftman Volvo het juiste adres.
> Meer over deze aanbieding

Boek een proefrit

Maak hier uw afspraak

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Volvo Modellen

Bekijk hier de modellen

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan

 • Duidelijkheid over de staat van uw Volvo: Door samen de auto te inspecteren krijgt u inzicht in de technische staat van uw Volvo.
 • Kosten vooraf bekend: We bespreken samen welke kosten u wel en niet wil of kan maken, uiteraard binnen de grenzen van veiligheid. Zo weet u waar u aan toe bent.
 • Persoonlijke aandacht: Onze technisch adviseur en service adviseur blijven gedurende de Service op Maat afspraak uw aanspreekpunt.

SERVICE 

 • De heer Flintermann: “Ik vond de persoonlijke aandacht een positief punt, maar had alleen verwacht dat ook de wielen werden gedemonteerd om zodoende nog meer van de technische staat van de auto te kunnen zien.”
 • De heer Hofman: “In de hoop kosten te besparen is ook in me op gekomen om de auto bij een universeel bedrijf te brengen. Nu is dit niet nodig; alles wordt afgestemd op mijn wensen en situatie. Zo kan ik dus bij mijn vertrouwde Volvo dealer blijven en met een veilige auto de weg op.”
 • Mevrouw Van ‘t Veld: “Toen ik me bij Hooftman meldde, waren ze al op de hoogte van mijn komst en na de inspectie van de Volvo werd besproken wat de bevindingen waren. Hierdoor voelde ik mij welkom en werd mij duidelijk welke kosten ik wel en niet zou moeten maken.”

TEVREDENHEID

APK

APK-keuring, all-in voor € 25,-!

Onderhoud

Onderhoud en reparatie

Ruitschade

Ruitschadeherstel en -vervanging

Schade herstel

Volvo Erkend Schadeherstel

Airco onderhoud

Airco onderhoud en -reparatie

Bandenspecialist

Zomer- en winterbanden specialist

HooftmanHooftman

Sponsoring

Bekijk de mogelijkheden

Staat uw oplossing er niet tussen, stel dan via het formulier uw vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Maak een werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Stel hier uw overige vragen

VolvoVolvo

Historie

Bekijk de mogelijkheden

Staat uw oplossing er niet tussen, stel dan via het formulier uw vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Maak een werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Stel hier uw overige vragen

Hooftman VolvoHooftman Volvo

Stel uw vraag

Bekijk de mogelijkheden

Staat uw oplossing er niet tussen, stel dan via het formulier uw vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Boek een proefrit

Maak hier uw proefritafspraak

Maak een werkplaatsafspraak

Plan deze hier in

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang maandelijks het laatste nieuws

Stel hier uw overige vragen

WerkplaatsWerkplaats

Afspraak maken voor uw auto

Of u nu in een Volvo van drie jaar oud rijdt of van acht jaar oud, particulier of via uw bedrijf, u bent altijd van harte welkom voor een Service op Maat afspraak.
U kunt hieronder direct uw afspraak inplannen op een voor u geschikt moment.

Maandaanbieding

Zijwaarts uittrekbare Skidrager

> Bekijk de aanbieding

APK € 25,- all-in

Hooftman Volvo het juiste adres.
> Meer over deze aanbieding

Boek een proefrit

Maak hier uw afspraak

Uw auto inruilen

Laat hier uw gegevens voor een inruilvoorstel achter

Volvo Modellen

Bekijk hier de modellen

Blijf op de hoogte

Meld je hier aan

 • Duidelijkheid over de staat van uw Volvo: Door samen de auto te inspecteren krijgt u inzicht in de technische staat van uw Volvo.
 • Kosten vooraf bekend: We bespreken samen welke kosten u wel en niet wil of kan maken, uiteraard binnen de grenzen van veiligheid. Zo weet u waar u aan toe bent.
 • Persoonlijke aandacht: Onze technisch adviseur en service adviseur blijven gedurende de Service op Maat afspraak uw aanspreekpunt.

SERVICE 

 • De heer Flintermann: “Ik vond de persoonlijke aandacht een positief punt, maar had alleen verwacht dat ook de wielen werden gedemonteerd om zodoende nog meer van de technische staat van de auto te kunnen zien.”
 • De heer Hofman: “In de hoop kosten te besparen is ook in me op gekomen om de auto bij een universeel bedrijf te brengen. Nu is dit niet nodig; alles wordt afgestemd op mijn wensen en situatie. Zo kan ik dus bij mijn vertrouwde Volvo dealer blijven en met een veilige auto de weg op.”
 • Mevrouw Van ‘t Veld: “Toen ik me bij Hooftman meldde, waren ze al op de hoogte van mijn komst en na de inspectie van de Volvo werd besproken wat de bevindingen waren. Hierdoor voelde ik mij welkom en werd mij duidelijk welke kosten ik wel en niet zou moeten maken.”

TEVREDENHEID

APK

APK-keuring, all-in voor € 25,-!

Onderhoud

Onderhoud en reparatie

Ruitschade

Ruitschadeherstel en -vervanging

Schade herstel

Volvo Erkend Schadeherstel

Airco onderhoud

Airco onderhoud en -reparatie

Bandenspecialist

Zomer- en winterbanden specialist