Bent u in bezit van een Volvo XC90 van modeljaar 2016? Indien de auto al is uitgerust met IntelliSafe Assist, is er nu voor € 145 een upgrade beschikbaar om de snelheid van Pilot Assist op een XC90 MY’16 te verhogen van 50 km/u naar 130 km/u.

Volvo is een pionier op het gebied van veiligheid en innovatie. Vanaf nu zijn de Volvo’s S90, V90 en XC90 dan ook standaard uitgerust met IntelliSafe Assist. De XC90 van modeljaar 2016 kon als optie of als accessoire ook voorzien worden van IntelliSafe Assist met Pilot Assist. Het grote verschil is echter de maximum snelheid waarop Pilot Assist kan werken, deze is verhoogd naar 130 km/u. Mocht uw XC90 nog niet zijn uitgerust met Intellisafe Assist, dan bestaat ook de mogelijkheid om deze achteraf te installeren met een stuurondersteuning tot 130 km/u. De Volvo XC90 T8 is voor een deel al voorbereid, voor de overige motorvarianten moet de remregeleenheid worden vervangen. De prijsstelling is hierop aangepast. De adviesprijs voor de T8 bedraagt € 1.395 en voor de XC90 D4, D5, D5 AWD, T5 AWD of T6 AWD € 1.795.

Semi-autonoom rijden
Bij IntelliSafe Assist werken Adaptieve Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist nauw samen. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Distance Alert
Door uw IntelliSafe Assist te upgraden, krijgt u ook Distance Alert. Deze functie waarschuwt u als de afstand tot een voorligger te kort wordt, is actief bij snelheden boven 30 km/u en reageert alleen op auto's die voor uw eigen auto die in dezelfde richting rijden.