Concept Car

 • Volvo toont voorproefje van volgende generatie 40-serie

  Volvo presenteert twee nieuwe studiemodellen die de officiële lancering van zijn wereldwijde strategie voor compacte modellen markeren. Het Zweedse merk slaat een nieuwe, gedurfde designrichting in. Het betreft een tweetal conceptcars. De eerste uitvoering hiervan gaat vermoedelijk eind 2017 in productie. 

 • Volvo onthult Concept 26

  Volvo’s onderzoek naar autonoom rijden bevestigt wat we eigenlijk al wisten: het dagelijks woon-werkverkeer ontneemt ons het plezier in het autorijden. Juist tijdens dat woon-werkverkeer, maar ook gedurende lange autoreizen, is men het snelst bereid om de besturing aan de auto zelf over te laten. Bekijk hier de animatie!

 • Volvo Cars start samenwerking met Microsoft

  Volvo Cars en Microsoft werken samen aan toekomstige automotive technologie. Beide concerns onthulden onlangs hoe Microsoft HoloLens, ’s werelds eerste volledig zelfstandige holografische computer, in de toekomst te gebruiken is om je te oriënteren op een nieuwe auto en hoe de verkoop van auto’s in de toekomst zal gaan. Bekijk hier de film.

 • Volvo Concept Estate

  Concept Estate

  Volvo Cars heeft op de Autosalon van Genève 2014 de Concept Estate onthult. Dit is het vervolg op de goed ontvangen designs van de eerste twee conceptcars in deze serie. De Concept Estate biedt het publiek tevens een eerste blik op het nieuwe interieur en de functionaliteiten van toekomstige Volvo-modellen.

 • Interview Thomas Ingenlath

  Interview Thomas Ingenlath

  De Volvo Concept XC Coupé slaat een brug tussen een actieve lifestyle en het doel van Volvo Car Group om klanten een eersteklas pakket van veiligheids- en hulpsystemen aan te bieden. "Genieten van een auto met geweldige rijcapaciteiten en veel vermogen, terwijl je veilig beschermd bent; dat zorgt voor rijplezier en een echt gevoel voor vrijheid," zegt Thomas Ingenlath, Vice President Design bij Volvo Cars.

 • Volvo Concept XC Coupé

  Volvo Concept XC Coupé

  Stijlvolle veelzijdigheid en eigentijdse veiligheidsfeatures, geïnspireerd op moderne sportmaterialen. De Volvo Concept XC Coupé debuteerde 13 januari op de Detroit Motor Show. Het is de tweede concept car waarmee Volvo de nieuwe designrichting laat zien. Volvo's tweede Concept Car in de reeks van drie modellen, is de Volvo Concept XC Coupé. 

 • Volvo Concept Coupé

  Volvo Concept Coupe

  De nieuwe Volvo Concept Coupé is de eerste van een serie studiemodellen die de vele designmogelijkheden van Volvo's nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) toont.

 • Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept

  Tijdens de internationale autoshow in Detroit van januari 2012 onthulde Volvo Car Corporation een innovatieve Conceptcar, de Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept.