• Volvo On Call In De Hand Hooftman

WIJZIGING VOLVO ON CALL NETWERK & AUTOMODEM

Om ruimte te maken voor meer capaciteit voor het snellere 4G netwerk, is er besloten om vanuit de providers te stoppen met het 3G netwerk. Vodafone is de eerste provider die eind februari geheel is gestopt met het 3G netwerk en op termijn zullen andere providers volgen. Dit kan gevolgen hebben voor enkele functionaliteiten in uw Volvo, zoals Volvo On Call en het Sensus Connect infotainment.

Volvo On Call maakt gebruik van het 2G en 3G netwerk en een aantal providers waaronder Vodafone. In het geval dat het 3G netwerk wegvalt schakelt Volvo On Call over op het 2G netwerk. Dit is getest en werkt afdoende voor de onderstaande Volvo On Call diensten:

  • SOS call 
  • On Call 
  • App functionaliteiten 

Auto’s met het Sensus Connect infotainment en Volvo On Call hebben een P-sim datakaart houder. Hiermee kunt u een constante internetverbinding voor het gebruik van apps of RTTI (Real Time Traffic Information) tot stand brengen. 

Voor de eerste generatie Sensus Connect, in modellen zoals bijvoorbeeld de Volvo V40 en V70, werkt deze P-sim datakaart uitsluitend via een 3G verbinding. Ook de eerste uitvoeringen van de nieuwe XC90 uit 2016 werken alleen met een P-sim datakaart via een 3G verbinding. Voor al deze modellen geldt mogelijk dat de P-sim datakaart niet langer werkt zodra uw provider stopt met het 3G netwerk. Zoals eerder gezegd heeft dit geen gevolgen voor de werking van Volvo On Call.

Enkele alternatieven voor internet in uw Volvo: 

Zolang het nog mogelijk is, kunt u een data abonnement afsluiten bij een provider die nog wel het 3G netwerk ondersteund. Als het 3G netwerk ook bij deze provider vervalt, zal de P-sim niet meer werken.

Om dan nog gebruik te kunnen maken van de apps en RTTI, kunt u uw smartphone via een hotspot verbinden met uw Volvo. Daarvoor is wel een data abonnement op uw smartphone noodzakelijk, maar u behoudt dan dezelfde functionaliteiten zoals u dat gewend bent. Hoe het instellen van deze hotspot precies werkt leggen we graag uit bij een van onze vestigingen, of via onze online contact mogelijkheden.

Boek een proefrit

Boek een proefrit

Hooftman Voorraad

Onze voorraad

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.