Nog redelijk onbekend, maar inmiddels niet meer een extra motorvariant bovenop het normale motoren aanbod: de Mild Hybrid.

De Mild-Hybrid motorisering komt steeds meer beschikbaar bij onze modellen. Sterker nog, het vervangt onze traditionele brandstofmotor.

In elke nieuwe Volvo is tegenwoordig een elektromotor aanwezig. Deze elektrificatie uit zich in drie varianten:

Een Mild Hybrid biedt geen elektrische range maar is er ter ondersteuning van de brandstofmotor om zo de Co2 uitstoot en het brandstofverbruik te verminderen. Door de toevoeging van een 48 volt KERS-systeem kan tijdens het remmen energie worden opgewekt om bepaalde elektrische systemen te ondersteunen. Samen resulteert dit in een soepelere en zuinigere rijervaring. Deze techniek komt goed tot uiting in het stadverkeer.

Een financieel voordeel van een Mild Hybrid t.o.v. een Plug-in Hybrid of een Full Electric is dat de prijsstelling meer op het niveau van een benzine- of dieselmotorisering ligt. 

Inmiddels is elk model leverbaar als Mild Hybrid variant.

Een Mild Hybrid motorisering kan een interessante optie zijn als u dagelijks veel kilometers rijdt en niet de mogelijkheid heeft om de auto via een laadinstallatie op te laden. Het uiteindelijke verbruik kan zo’n 0.7 km/l zuiniger uitvallen.