Volvo-cars-verbetert-ev-ervaring

Volvo Cars verbetert EV-ervaring met een verbeterd aanbod voor openbaar opladen in Europa

Volvo Cars tilt zijn aanbod voor openbaar opladen voor Europese klanten naar een hoger niveau door een groot aantal nieuwe en handige functies te introduceren, allemaal toegankelijk via de Volvo Cars app, om toegang, betaling en opladen een veel eenvoudigere ervaring te maken dan voorheen.
ivro hooftman
Ivor Hooftman

Vanaf nu gaat Volvo Cars een nieuwe samenwerking aan met een van de grootste aanbieders van elektromobiliteit, Digital Charging Solutions, om deze verbeterde service aan klanten aan te bieden. Deze vernieuwde service wordt eind november uitgerold naar klanten in Europa, net op tijd voor de feestdagen.

 

Een van de grootste obstakels voor berijders van volledig elektrische auto’s is de toegang tot een betrouwbare en naadloze openbare oplaadinfrastructuur. Deze nieuwe ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Digital Charging Solutions platform, vereenvoudigt het gebruik en de toegankelijkheid van snelladen in het openbaar nog verder, waardoor het nog handiger en naadlozer wordt dan ooit tevoren en dat allemaal via de Volvo Cars app.

311265 XC40 Recharge
311179 Volvo C40 Recharge

Toegang tot meer netwerken en meer openbare oplaadpunten dan ooit tevoren

Eigenaars van bestaande volledig elektrische Volvo-modellen zoals de XC40 Recharge en C40 Recharge en toekomstige klanten van de Volvo EX90 en Volvo EX30, krijgen toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 1.000 verschillende laadpaalbeheerders met meer dan 590.000 openbare laadpunten in 30 landen in heel Europa.

 

Grensoverschrijdend reizen blijft een van de belangrijkste kenmerken van deze service, maar de uitbreiding van het toegankelijke netwerk betekent dat bestuurders van volledig elektrische Volvo’s nog verder kunnen gaan dankzij een grotere spreiding van openbaar toegankelijke laders.

Nieuwe functies voor een echt naadloze ervaring

Volvo Cars streeft ernaar om het aanbod van openbare oplaadpunten voortdurend te verbeteren, zodat het voldoet aan de veranderende behoeften van zowel particuliere als zakelijke klanten. Met dit in gedachten introduceren we een reeks nieuwe functies:

 

Plug & Charge-functionaliteit: De nieuwe Plug & Charge-functie is compatibel met ons vlaggenschip, de volledig elektrische SUV, de EX90. Deze functie belooft een echt naadloze ervaring bij het gebruik van openbare oplaadpunten, waardoor ingewikkelde transacties overbodig worden en onze klanten een probleemloze oplaadervaring krijgen.

 

Oplaadbediening op afstand: Klanten kunnen hun laadsessies nu op afstand starten en stoppen via de Volvo Cars app, waardoor ze meer flexibiliteit en controle hebben over hun laadervaring.

Maandelijkse facturering en zakelijke rijdersaccounts: Met een nieuwe functionaliteit kunnen klanten een zakelijke rijdersaccount instellen voor btw- en bedrijfsfacturatiedoeleinden, waardoor het proces voor zakelijke gebruikers wordt vereenvoudigd.

311170 Volvo C40 Recharge
311138 Volvo C40 Recharge

Abonnementsaanbiedingen: Klanten kunnen abonnementsaanbiedingen krijgen voor openbaar opladen, waardoor ze toegang krijgen tot voordelige tarieven voor laadstations met een hoog vermogen. Deze aanbiedingen verschillen per markt en zorgen ervoor dat onze klanten de best mogelijke waarde krijgen.

 

Julia Sandén, Business Owner for Charging bij Volvo Cars, zegt: “Onze focus ligt nog steeds op onze klanten en het begrijpen van hun behoeften wanneer ze in een volledig elektrisch Volvo-product rijden. De toegang tot meer openbare oplaadpunten dan voorheen, allemaal via één app, stelt onze klanten in staat om meer elektrische ritten te maken dankzij deze nieuwe toegankelijke verbeteringen.”

 

Markus Bartenschlager, Chief Commercial Officer, Digital Charging Solutions GmbH, zegt: “We zijn erg blij met onze nieuwe samenwerking met zo’n sterke OEM en gevestigd merk als Volvo Cars, dat het pad van 100% elektrificatie volgt. Bij DCS werken we er voortdurend aan om opladen gemakkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen en we zijn erg blij dat we deze service nu ook kunnen aanbieden aan klanten van Volvo Cars.Tot het einde van het jaar kunnen klanten van Volvo Cars in heel Europa profiteren van ons voortdurend groeiende publieke oplaadnetwerk. We kijken uit naar een succesvolle en nuttige samenwerking.”

Wat kunnen we voor u betekenen?

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.