Volvo Cars slaat de handen ineen met mobiliteitstechnologieplatform DiDi voor zelfrijdende testvloot

Volvo Cars, een toonaangevende speler op het gebied van veiligheid in de auto-industrie, en DiDi Autonomous Driving, de zelfrijdende technologie-tak van Didi Chuxing, ‘s werelds vooraanstaande mobiliteitstechnologieplatform, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van autonome voertuigen voor DiDi’s zelfrijdende testvloot.
ivro hooftman
Ivor Hooftman

Volvo Cars gaat DiDi voorzien van Volvo XC90’s, die zijn uitgerust met de nodige back-upsystemen voor functies als sturen en remmen, en samenwerken met DiDi Autonomous Driving om de extra software en hardware te integreren die nodig zijn om de auto volledig klaar te maken voor autonoom rijden.

De XC90’s zullen de eerste Volvo’s zijn waarin DiDi Gemini, het nieuwe zelfrijdende hardwareplatform van DiDi Autonomous Driving, wordt geïntegreerd en zijn bedoeld om in de toekomst te worden ingezet voor taxidiensten in het netwerk van DiDi.

280686 Volvo Cars teams up with world s leading mobility technology platform DiDi
280685 Volvo Cars teams up with world s leading mobility technology platform DiDi

De overeenkomst versterkt de positie van Volvo Cars als leverancier van auto’s en voorkeurspartner voor zelfrijdende wagenparken en bouwt voort op zijn reputatie als toonaangevende wereldspeler op het gebied van veiligheid in de auto-industrie. De ingebouwde back-upsystemen en veiligheidsvoorzieningen op de XC90’s, gecombineerd met het geavanceerde zelfbesturingssysteem van DiDi Autonomous Driving, zullen de auto’s uiteindelijk in staat stellen om zonder chauffeurs te opereren tijdens robotaxidiensten.

 

Voortbouwend op de overeenkomst van vandaag willen Volvo Cars en DiDi Autonomous Driving een partnerschap op lange termijn opbouwen, nu DiDi zijn autonome testvloten in China en de VS verder uitbreidt en zijn commerciële robotaxi-activiteiten opschaalt.

Als ‘s werelds leidende technologieplatform voor gedeelde mobiliteit gebruikt DiDi zijn diepgaande expertise op het gebied van netwerkbeheer en grote databank met praktijkgegevens om commerciële autonome vervoersdiensten te ontwikkelen door samen te werken met ‘s werelds leidende autofabrikanten.

In 2020 stelde Volvo Cars al een aantal XC60’s ter beschikking aan DiDi voor gebruik in het eerste proefprogramma voor robotaxi’s in Shanghai. Mensen in bepaalde gebieden van Shanghai konden ritten per robotaxi boeken in de DiDi-app en autonoom worden vervoerd, terwijl de auto’s voor de veiligheid tijdens de rit nauwlettend in de gaten werden gehouden door een chauffeur en ingenieur.

 

“Deze strategische samenwerking met DiDi Autonomous Driving is een verdere validatie van onze ambitie om de voorkeurspartner te zijn voor ‘s werelds toonaangevende robotaxibedrijven,” zei Håkan Samuelsson, Volvo Cars’ chief executive. “Door DiDi’s groeiende robotaxiprogramma te combineren met onze veilige auto’s ontstaat een geweldige match om bij consumenten vertrouwen te wekken voor deze autonome diensten.”

280678 Volvo Cars teams up with world s leading mobility technology platform DiDi
280676 Volvo Cars teams up with world s leading mobility technology platform DiDi

“Bij het uitbreiden van samenwerkingen met wereldwijde leiders in de auto-industrie geloven we dat gedeelde, volledig elektrische en autonome vervoersnetwerken cruciaal zullen zijn voor toekomstige stedelijke vervoerssystemen om de hoogste veiligheids- en duurzaamheidsnormen te bereiken,” zegt Bob Zhang, CEO van DiDi Autonomous Driving en CTO van Didi Chuxing. “DiDi Gemini, ons nieuwe zelfrijdende hardwareplatform bevat kritieke hardwareverbeteringen van onze testactiviteiten voor passagiersdiensten in Shanghai. Met Volvo Cars’ leiderschap in veiligheid kijken we uit naar het bereiken van nieuwe mijlpalen op weg naar toekomstige autonome vervoersdiensten.”

 

Volvo Cars’ partner-of-choise-ambitie is een gevolg van het feit dat robotaxibedrijven over de hele wereld hun vloot op een veilige en verantwoorde manier willen uitbreiden met volledig autonome auto’s. De reputatie van Volvo Cars als wereldleider op het gebied van veiligheid in de auto is een sterke troef bij het nastreven van deze ambitie. 

Wat kunnen we voor u betekenen?

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.