Een nieuwe manier van rijden

Geen uitlaatgassen van koolstofdioxide of stikstofoxide en een ongekende rijbeleving. Volvo’s eerste elektrische auto, de XC40 P8 AWD Recharge, is vanaf nu leverbaar.

De volledig elektrische aandrijving zorgt voor een stille en soepele rijbeleving, met een hoog koppel wat direct beschikbaar is voor krachtig optrekken.

XC40 Recharge

De XC40 P8 AWD Recharge is gebaseerd op de meermaals onderscheiden en succesvolle compacte SUV, is het eerste model uit een reeks volledig elektrische Volvo’s. De introductie is een mijlpaal voor Volvo; de XC40 Recharge is het allereerste volledig elektrische model van Volvo en bovendien de eerste Volvo met een gloednieuw infotainmentsysteem met Google’s besturingssysteem Android. Lees hier meer over de XC40 P8 AWD Recharge.

Tweevoudige elektrische motoren

De elektrische aandrijving van de XC40 Recharge bestaat uit twee elektrische 150kW/300Nm motoren. Dit zorgt voor zowel kracht als een soepele rijbeleving.

Geregenereerde energie door remmen

Wanneer u remt of gas terugneemt, wordt de energie die ontstaat door het remmen terug naar de accu gestuurd voor een groter bereik. Hierdoor heeft u ook de beschikking over One Pedal Drive, voor een soepelere, meer gecontroleerde rijervaring.

Krachtige accu

De grote 78kWh accu heeft een bereik van ongeveer 400 km en kan eenvoudig thuis opgeladen worden of bij een extra snel DC oplaadstation. Bovendien is het mogelijk om op een effectieve manier de temperatuur van het interieur van tevoren in te stellen.

Elk jaar een nieuwe elektrische Volvo

In de komende vijf jaar introduceert Volvo elk jaar een nieuw, volledig elektrisch, model. In 2025 moet de helft van alle Volvo-verkopen een volledig elektrisch model zijn. De andere helft is weggelegd voor de hybride uitvoeringen. Recharge is de overkoepelende naam van al deze oplaadbare Volvo’s (volledig elektrisch of plug-in hybride). Wenst u op de hoogte gehouden te worden over nieuws omtrent de elektrificatie binnen Volvo? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.