In gesprek met...

In de rubriek “In gesprek met…” spreken we relaties die, naast een Volvo rijden, een bijzonder verhaal hebben en dat willen delen. Niet alleen met ons, maar ook met andere Volvo-rijders!
ivro hooftman
Ivor Hooftman

“Ik heb altijd verzekeringen verkocht bij de Rabobank. Maar ik wilde ook ter plekke mensen kunnen helpen. Daarom ben ik EHBO-er geworden en ben ik zelfs in het bezit van een AED.”
Deze keer spraken we met Gerry Rijsterborgh (69) die nog altijd actief is als EHBO-er bij evenementen zoals het jaarlijks terugkerende Timmerdorp in Maarssen en zelfs de Nijmeegse vierdaagse. Zij is zelfs in het bezit van een AED. Lees hieronder over het gesprek.


Met wie hebben we het genoegen?

“Ik ben Gerry Rijsterborgh, woonachtig in Maarssen een zeer tevreden Hooftman-klant& Volvo-rijdster.”


Dat is fijn om te horen, leuk dat u vanuit Maarssen naar ons komt!

“Jazeker, omdat ik al 17 jaar klant bij jullie ben in Woerden stap ik graag bij jullie binnen.”


En deze keer brengt u geen bezoek voor onderhoud van uw auto, maar om uw kennis en ervaringen te delen als EHBO-er!

“Dat klopt! Ik las in jullie nieuwsbrief het artikel over de pilot die Volvo Car Nederland draait waarbij mensen met een AED rondrijden en ik dacht; die heb ik ook en daar wil ik wel wat over vertellen!”


U vertelde dat u ook bij de brandweer heeft gezeten?

Dat klopt, ik was daar bij de EHBO groep van de Brandweer First Responder samen met een andere brandweervrijwilligers. First Responders kunnen in veel gevallen eerder bij een patiënt zijn dan de reguliere ambulance en kunnen dan, eventueel met een AED, de reanimatie starten voordat de ambulance er is. Daarna kunnen wij de ambulancemedewerkers verder helpen bij het stabiliseren van de patiënt.

Later heb ik voor mijzelf ook een AED aangeschaft en deze hangt buiten aan het appartementencomplex waar ik woon. Andere burgerhulpverleners kunnen deze ook gebruiken.


Naast het in het bezit hebben van een AED bent u ook EHBO-er, welke diploma’s heeft u daarvoor?

Ik heb meerdere diploma’s! Zelfs die voor Eerste Hulp Bij Wandelletsel.


Wat is de reden dat u deze behaald hebt?

ik sta er ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dan gaat de AED mee naar Nijmegen. De Volvo mag in die week thuis blijven

Wat kunnen we voor u betekenen?

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.