Volvo Cars start als eerste met directe integratie van apparaten met Google Assistent

Volvo Cars wordt de eerste autofabrikant die zijn auto's rechtstreeks integreert met apparaten die Google Assistent ondersteunen, een volgende stap in de verdere samenwerking tussen Volvo Cars en Google.
ivro hooftman
Ivor Hooftman

Deze geplande directe integratie zorgt voor de meest naadloze verbinding tussen Google Assistant en auto’s tot nu toe, waardoor klanten van Volvo Cars functies in hun auto kunnen bedienen door spraakopdrachten te geven aan voor Google Assistant geschikte thuis- en mobiele apparaten.

 

Door hun Volvo-auto te koppelen aan hun Google-account, kunnen klanten in hun auto rechtstreeks met Google praten en op afstand diverse functies bedienen, zoals de auto opwarmen op een koude winterdag of de auto op slot doen.De integratie met Google Assistant weerspiegelt de ambitie van Volvo Cars om zijn klanten gemak en gemoedsrust te bieden, waarbij de lijst met beschikbare commando’s in de toekomst zal blijven groeien.

 

Toekomstige functionaliteiten zijn onder meer oplaadplanning, waarmee klanten specifieke tijden kunnen instellen waarop ze willen dat hun auto begint met opladen, en meer.

293068 Volvo Cars Google Remote Vehicle Actions with Google Nest
293069 Volvo Cars Google Remote Vehicle Actions with Talent

Volvo Car Group introduceerde als eerste Google-technologie en -diensten in onze auto’s en we willen nu de eerste zijn die volledig integreert met apparaten die Google Assistant ondersteunen – het is een natuurlijke volgende stap in ons partnership met Google,” zegt Henrik Green, Chief Product Officer bij Volvo Cars. “Deze integratie stelt ons in staat om de klantervaring enorm te verbeteren, omdat het klanten de mogelijkheid geeft om hun auto gemakkelijk en veilig te beheren terwijl ze thuis of onderweg zijn, via elk persoonlijk apparaat dat beschikt over Google Assistant.”

 

Volvo Cars wil met de integratie van zijn auto’s met Google Assistant ook de voortdurende ontwikkeling van de onderneming naar volledige elektrificatie ondersteunen. Als gevolg daarvan wil het functies introduceren die klanten kunnen helpen het volledige CO2-emissiereducerende potentieel in hun volledig elektrische Volvo’s te bereiken.

 

In de toekomst wil Volvo Cars het opladen net zo gemakkelijk maken als het productief is.

Voor meer gevoelige commando’s – zoals het ontgrendelen van de auto – zorgt een authenticatieproces met twee factoren ervoor dat alleen de juiste mensen op het juiste moment de juiste informatie kunnen horen of openen.

 

De functionaliteit komt de komende maanden geleidelijk beschikbaar voor alle Volvo-rijders met een infotainment op basis van Android dat is verbonden met hun Volvo Cars-app en een apparaat dat Google Assistant ondersteunt, en in geselecteerde gebieden waar Google Assistant beschikbaar is.

293031 Volvo Cars Google Remote Vehicle Action

Wat kunnen we voor u betekenen?

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.