volvoex90 hooftman

De nieuwe Volvo EX90: zijn begrip helpt u veilig te blijven

Vraag iemand op straat wat er in hem opkomt als hij aan Volvo Cars denkt, en velen zullen antwoorden: veiligheid. Dat is waar wij trots op zijn en waarop wij ons merk hebben gebouwd.
ivro hooftman
Ivor Hooftman

Voor ons is veiligheid geen marketingoefening of een nieuwe regelgevinghindernis of een nieuwe regelgevingshindernis die moet worden genomen. Het is de kern van ons doel als bedrijf.

 

Zoals onze chief executive Jim Rowan het zegt in een keynote zijn wij al bijna 100 jaar toonaangevend op het gebied van veiligheid in de auto-industrie.

 

In onze nieuwe volledig elektrische Volvo EX90, die op 9 november wordt onthuld, wordt die erfenis voortgezet. De standaardveiligheid in de EX90 zal die van alle voorgaande Volvo’s overtreffen. Zoals het hoort, want alleen innovatie kan ons vooruit helpen en dingen beter maken.

 

Wij blijven innoveren tot er geen auto’s meer botsen en tot wij als bedrijf 100% koolstofvrij zijn. Allemaal om meer levens te beschermen, in overeenstemming met ons doel. De EX90 is het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars, dat onze erfenis van veiligheid, kwaliteit en innovatie meeneemt naar de toekomst.

De-nieuwe-volvo-ex-90-veilugheid

De menselijke ervaring begrijpen

Wat kunt u verwachten in onze nieuwe Volvo EX90? Het is een auto die is ontworpen om u en zijn omgeving te begrijpen om u, uw dierbaren en anderen in het verkeer veilig te houden. Hij kan ook slimmer en veiliger worden naarmate hij van nieuwe gegevens leert en updates ontvangt.

 

 

De ontwikkeling van onze nieuwste veiligheidstechnologie is gebaseerd op inzicht in menselijk gedrag, geworteld in tientallen jaren van eigen veiligheidsonderzoek en dat van anderen. Ieder van ons zal in zijn leven waarschijnlijk ten minste één auto-ongeluk meemaken.

 

 

Dat is geen oordeel: we weten dat u meestal een goede bestuurder bent, alert en klaar om te handelen wanneer dat nodig is. Maar we zijn allemaal mensen, en dat betekent ook dat we emoties ervaren.

We weten dat afleiding, vermoeidheid en het onverwachte feiten van het leven zijn, en dat ze met ons meereizen. We weten dat je niet altijd op je best bent, om welke reden dan ook. En in het verkeer duurt het maar een paar seconden voordat het ondenkbare gebeurt.

 

Ons doel is dus om u te helpen een betere bestuurder te zijn en het risico op een aanrijding te verkleinen. De Volvo EX90 wordt geleverd met een onzichtbaar schild van veiligheid dat onze nieuwste sensortechnologie omvat, waardoor de auto uw gemoedstoestand en de wereld om u heen begrijpt.

Onvermoeidbare sensoren

Begin met de buitenkant. Geavanceerde sensoren zoals camera’s, radars en LiDAR, allemaal aangedreven door ons centrale computerplatform en onze software, werken samen om 360-graden real-time beeld van de wereld te creëren.

 

Onze sensoren raken niet vermoeid of afgeleid. Ze zijn ontworpen om te reageren wanneer u net een miliseconde te laat bent. Onze LiDAR neemt de weg voor u waar, of het nu dag of nacht is, ook bij hoge snelheden. Het kan kleine objecten honderden meters vooruit zien, waardoor er meer tijd is om te informeren, te handelen en te vermijden.

 

En terwijl onze auto’s de weg op gaan en we leren van de gegevens die ze genereren, geeft ons onderzoek aan dat onze software en sensoren kunnen helpen om het aantal ongevallen met ernstig letsel of de dood tot 20 procent te verminderen.

 

Tevens schatten we dat we zelfs de algehele vermijding van botsingen met 9 procent kunnen verbeteren, waardoor op termijn miljoenen ongelukken kunnen worden voorkomen. Dat zou een grote stap zijn voor de veiligheid en voor de mensheid.

De nieuwe volvo ex 90 veiligheid2
De-nieuwe-volvo-ex-90

Een waakzame beschermer

Binnenin waakt ons zichtbare schild van veiligheid ook over u. Speciale sensoren en camera’s, aangedreven door onze eigen intern ontwikkelde algoritmen, zijn in staat om de concentratie van uw ogen te identificeren en te meten. Dankzij deze technologie kan de EX90 zien wanneer u afgeleid, moe of anderszins onoplettend bent, meer dan tot nu toe mogelijk was in een Volvo.

 

Hij waarschuwt u, eerst met een zacht duwtje, daarna met meer aandrang indien nodig. En als het ondenkbare gebeurt en u tijdens het rijden in slaap valt of ziek wordt, is de EX90 ontworpen om veilig te stoppen en hulp in te roepen.

 

We zullen de komende weken nog veel meer details onthullen over ons nieuwe volledig elektrische vlaggenschip dat op 9 november wereldwijd wordt gelanceerd, dus blijf op de hoogte!

Wat kunnen we voor u betekenen?

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.