Informatie over de aflevering

De aflevering!

Het is bijna zover… De levering van uw Volvo! Wij kijken ontzettend uit naar dit moment. Het traject dat we samen zijn gestart komt dan echt tot zijn hoogtepunt!

 

 

Om tijdens de aflevering voornamelijk te concentreren op de uitleg van uw Volvo hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van een aantal praktische zaken zodat het administratieve deel soepel verloopt. Zodoende kunt u zich voorbereiden op de functionaliteit van uw nieuwe Volvo om optimaal te genieten van alle features. Toch nog iets tegengekomen wat niet is uitgelegd? Stel dan hieronder uw vraag.

Ter voorbereiding op het aflevermoment

 

De tenaamstelling van het kenteken

 

Privé aankoop, eenmanszaak of Private Lease contract

Hiervoor hebben wij (een kopie van) uw rijbewijs nodig. Dit hebben wij bij voorkeur vooraf, of uiterlijk op het moment van aflevering, nodig.

 

Zakelijke aankoop
Graag ontvangen wij 2 dagen vóór aflevering het betreffende KvK nummer en een kopie van het rijbewijs van de tekenbevoegde zoals vermeld op het KvK uittreksel.

Wij verzoeken u bovengenoemde gegevens, onder vermelding van uw naam en kenteken of ordernummer, te e-mailen naar uw verkoopadviseur.

 

De verzekering

Op het moment van aflevering dient de auto te zijn verzekerd. De gegevens die daarvoor van belang zijn, zullen u door uw verkoopadviseur gestuurd worden.

Het is voor u wellicht een mooi moment om uw huidige verzekering eens tegen het licht te houden door middel van een premie vergelijk via Volvo Car Insurance. Op deze pagina kunt u vrijblijvend een premie berekening opvragen. Uw verkoopadviseur kan u ook een premie berekening doen toekomen.

 

De financiën

Heeft u afgesproken de betaling rechtstreeks aan ons te voldoen of middels een financiering? Dan vragen wij u de (aan)betaling bij voorkeur vooraf te verzorgen door middel van een bankoverschrijving o.v.v. het kenteken. De originele factuur ontvangt u voor of tijdens de aflevering. Heeft u een vraag hierover? Neem dan contact op met uw verkoopadviseur.

 

De inruilauto

Bij de aflevering van de auto ontvangen wij graag de onderstaande stukken van uw inruilauto:

  • Bij een kentekencard: De complete tenaamstellingscode (9 cijfers) en de kentekencard zelf.
  • Bij een papieren kentekenbewijs: Deel 1a/1b en deel 2 (het overschrijvingsbewijs, welke goed thuis bewaard dient te worden)
  • Alle onderhoudsboekjes, sleutels en accessoires die bij de auto horen.

 

En dan… het aflevermoment!

Tijdens de aflevering van de auto zullen wij ons richten op de primaire zaken van de auto. Kortom, de zaken die u dient te weten om goed en veilig met de auto op pad te kunnen. U kunt hierbij denken aan een uitleg van de veiligheidssystemen, het activeren van de Volvo Cars app, het koppelen van uw telefoon en uitleg omtrent de navigatie. De aflevering zal ongeveer een uur in beslag nemen, daarna kunt u gaan genieten van uw nieuwe auto!

 

Wat is verder handig ter voorbereiding op de aflevering?

 

Handleiding

Op de Volvo website kunt u de handleiding van uw Volvo alvast downloaden:

  • Bekijk hier alle Volvo handleidingen
  • Raadpleeg hier de Volvo support pagina

 

Volvo Plug-in Hybrid

Om optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van uw Volvo Plug-in Hybrid, adviseren wij u deze instructievideo’s over elektrisch rijden in een Volvo Plug-in Hybrid alvast te bekijken:

 

Volvo Recharge Pure electric

Om optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van uw volledig elektrische Volvo, adviseren wij u deze instructievideo’s alvast te bekijken.

 

Volvo Cars app

Indien uw auto is uitgerust met Volvo On Call, dan is het aan te raden de Volvo Cars app alvast te downloaden en een Volvo ID aan te maken. Tijdens de aflevering kunnen we dan eenvoudig de app verbinden met uw auto. Download de officiële Volvo Cars app:

Maak hier uw Volvo ID aan

 

Google account:

In sommigen auto’s is Google account noodzakelijk om alle functies in het infotainmentsysteem te laten werken. Een Google account kunt u hier aanmaken.

Heeft u bovengenoemde accounts al? Neem dan uw actuele gebruikersnamen en wachtwoorden mee.

Wordt een Vriend van Hooftman

Volgt u ons al via onze overige Social Media kanalen?

 

Wist u dat…

  • Hooftman het “Erkend Duurzaam PLUS” certificaat heeft? Lees hier meer
  • Ons familiebedrijf meer dan 75 jaar bestaat? Bekijk hier de historie
  • Dat Hooftman een item in het programma ‘Doe Maar Duurzaam’ heeft gehad? Bekijk hier de video

 

Tot slot

Alles is geregeld, u kunt op pad! Binnen enkele dagen na aflevering nemen wij contact met u op om te verifiëren of alles naar wens is en of wij nog ergens in kunnen faciliteren. Wij zijn benieuwd naar uw eerste ervaringen en belevenissen met uw nieuwe auto! Ook ontvangt u via Volvo Car Nederland een enquête omtrent het aankoopproces. Deze enquête is voor ons erg belangrijk. Hierin wordt gevraagd hoe wij als bedrijf u begeleid hebben in het aankoopproces van uw nieuwe auto.

Wij wensen u heel veel rijplezier in uw nieuwe auto!

Bel ons met uw vraag

Waddinxveen
0182 – 642100

Schoonhoven
0182 – 324222

Woerden
0348 – 462200

Alphen a/d Rijn
0172 – 424163

Nieuws van Hooftman

toertocht-hooftman-2023
Hooftman

Hooftman Toertocht aanmelden

De 6e Hooftman Toertocht Zaterdag 15 juni 2024 Op 15 juni 2024 organiseren wij alweer de 6de Hooftman Toertocht! Hooftman is sinds begin 2017 mobiliteitssponsor van Ellen van Dijk. Op het moment van de toertocht is ze vol in training voor het NK tijdrijden. Niettemin

Lees verder »
xc40-occasion-van-het-jaar-hooftman
Hooftman

De Volvo XC40 Occasion van het Jaar 2024

De Volvo XC40 is uitgeroepen tot de “Occasion van het Jaar 2024” De Volvo XC40 heeft de prestigieuze titel “Occasion van het Jaar 2024” in de wacht gesleept. Deze prijs is toegekend aan de auto die opvalt door zijn uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Met zijn

Lees verder »
bike-pro-hooftman-waddinxveen
Hooftman

Hooftman stapt in de wereld van fietsen

Hooftman stapt in de wereld van fietsen Met trots laten we u weten per 1 maart eigenaar te zijn van een fietsenwinkel! We nemen BikePro over, gehuisvest aan de Noordkade in Waddinxveen en al jaren een vertrouwd gezicht in deze omgeving. Ivor en MArtine Hooftman

Lees verder »
met-de-c40-op-pad
Hooftman

Met de Volvo C40 op vakantie

Met de Volvo C40 op vakantie Mijn naam is Menno en ik ben verkoopadviseur in Alphen aan den Rijn. Tijdens mijn vakantie met de elektrische Volvo C40 zijn mijn vriendin en ik verschillende obstakels tegen gekomen die deze prachtige bolide, met Hooftman Exterior Styling set

Lees verder »
Volvo-ev-ervaring Hooftman
Hooftman

Volvo Cars verbetert EV-ervaring

Volvo Cars verbetert EV-ervaring met een verbeterd aanbod voor openbaar opladen in Europa Volvo Cars tilt zijn aanbod voor openbaar opladen voor Europese klanten naar een hoger niveau door een groot aantal nieuwe en handige functies te introduceren, allemaal toegankelijk via de Volvo Cars app,

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.