Hooftman Autobedrijven is een echt familiebedrijf. De organisatie is in de jaren ’40 opgericht door Henk en Jan Hooftman, die op dat moment actief waren in de brommers en tuinbouwmachines. Langzamerhand groeide het bedrijf, mede door een verhuizing naar Waddinxveen in 1990, uit tot toonaangevende Volvo Car dealer met vier vestigingen in het gebied Midden-Holland. 

Om tot zo’n mooi en succesvol familiebedrijf te groeien, zijn heel wat stappen gezet en ervaringen opgedaan. Zo hebben Jan en Henk Hooftman hun Boskoopse dorpsgarage laten groeien tot een vestiging met Daf dealerschap en later Volvo dealerschap. Zij maakten het begin van het automatiseringstijdperk mee, beleefden de ontwikkelingen in de autotechniek met grote ogen en volgden de economische groei op de voet. De beide zoons, Henk en Teun Hooftman, waagden na een overname van het bedrijf in 1986, in 1990 de overstap naar Waddinxveen. Met een gezonde ondernemersvisie durfden zij de stap aan het bedrijf te laten groeien en namen in 1992, 1998 en 2003 respectievelijk de Volvo dealers in Schoonhoven, Woerden en Alphen aan den Rijn over. 

Door de groei van de organisatie bleek al snel dat het tot hoofdkantoor benoemde pand in Waddinxveen vooral qua ruimte haar beperkingen had. Een grootscheepse verbouwing werd gestart, waarbij de uitbreiding ruimte gaf voor meer occasions in de showroom, een grotere werkplaatscapaciteit, de centrale administratie en opslagruimte voor winter- en zomerwielen. In juni 2009 werd het vernieuwde pand feestelijk geopend en kon er gewerkt worden aan de volgende belangrijke stap in de Hooftman-historie; de overname door de volgende generatie. Op 25 september 2014 was met het ondertekenen van de nieuwe Volvo dealercontracten de overname een feit en werken Ivor en Martine Hooftman, samen met hun teams én het mooie merk Volvo aan de toekomst!


In 2016 vieren we het 70-jarig bestaan van Hooftman Autobedrijven. Dat de ontwikkeling van het bedrijf de afgelopen 70 jaar voornamelijk te danken is geweest aan de trouwe Hooftman-relaties, spreekt voor zich. Daarom is het plan opgevat om een aantal willekeurige relaties aan het woord te laten en tijdens een kop koffie en heerlijke taart herinneringen op te halen. Wilt u zich onderdompelen in onze historie? Kijk dan hier naar diverse documenten en foto's uit onze geschiedenis!

Aan de basis van ons bedrijf staan waarden als betrokkenheid, open communicatie, plezier en wederzijds respect, kenmerkend voor organisaties met een familiekarakter. In ons streven naar het bieden van kwaliteit, veiligheid en oog voor milieu komen ze steeds weer tot uiting. We zien met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid de toekomst tegemoet. “We willen de beste Volvo dealer van Nederland zijn, zowel voor onze klanten als onze medewerk(st)ers”. Deze visie dragen wij uit, vandaag, morgen en in de toekomst. Dat bedoelen wij met "Zorgeloze Mobiliteit"!

Wij nodigen u van harte welkom in één van onze vestingen om te proeven van de familiesfeer en ondertussen te genieten van onze zorgeloze dienstverlening! 

20160822 Afbeelding website

Private lease