ambulance-huisartenspost-hooftman

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗩𝗼𝗹𝘃𝗼'𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝘂𝗶𝘀𝗮𝗿𝘁𝘀𝗲𝗻𝗽𝗼𝘀𝘁 𝗠𝗶𝗱𝗱𝗲𝗻-𝗛𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱

Voor de vierde keer mocht Ron Meester namens team Hooftman en Volvo Car Nederland nieuwe Volvo's aan de huisartsenpost Midden-Holland overhandigen, dit keer bij Restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk. Deze gloednieuwe XC60's worden vanaf nu ingezet in de regio vanuit Gouda!
ivro-hooftman
Ivor Hooftman

Met een toost met alcoholvrije champagne zijn woensdag bij de Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk twee spiksplinternieuwe Volvo’s overgedragen aan de huisartsenpost Midden-Holland, in de volksmond de HAP. De auto’s worden ingezet bij spoedeisende huisartsenhulp in de regio vanuit Gouda.

 

De auto’s zijn geleverd door Volvo-dealer Hooftman in Schoonhoven. “Het is de vierde keer dat huisartsenpost Midden-Holland in samenwerking met MediTaxi kiest voor Volvo om de huisartsen veilig door de regio te vervoeren, een samenwerking waar we trots op zijn”, klinkt vestigingsmanager Ron Meester van Hooftman enthousiast. “De samenwerking stamt uit 2006. Wij waren als Hooftman toen de allereerste dealer in heel Nederland die voor de diensten van de Hap twee compleet uitgeruste Volvo’s afleverden.”

de autos huisartenpost auto hooftman
feest huisartenpost auto hooftman

De nieuw geleverde auto’s zijn van het type XC60 Plug-in Hybride. Meester: “Ze kunnen zowel op stroom als op benzine rijden, met een flinke kracht, waardoor artsen nog sneller ergens ter plaatse kunnen zijn.”

Huisartsenpost Midden-Holland is gevestigd in het gebouw van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het samenwerkingsverband van 110 huisartsen in de regio biedt spoedeisende huisartsenhulp buiten kantoortijden: iedere dag tussen vijf ‘s avonds en acht uur ‘s ochtends, gedurende het hele weekend en op feestdagen. 

“Ons verzorgingsgebied spreidt zich uit van Schoonhoven tot Bleiswijk en van Krimpen aan de Lek tot Zwammerdam”, geeft zorgdirecteur Thera de Haan van HAP Midden-Holland aan. Ela Kusy (directeur bedrijfsvoering) vult aan: “In het geval dat iemand met spoedeisende klachten niet zelf naar de huisartsenpost in Gouda kan komen, gaat een arts samen met een chauffeur naar de patiënt toe. De arts moet binnen een half uur ter plaatse kunnen zijn. Onze chauffeurs krijgen daarvoor speciale rijvaardigheidstrainingen.” De Haan: “Het is voor ons dus van het grootste belang dat onze auto’s goed en veilig rijden, en dat ook kilometer na kilometer blijven doen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt hebben we nu de overstap gemaakt naar een hybridemodel.”

 

Chauffeuse Marianne Both is uiterst tevreden met de nieuwe aanschaf. Over haar eerste rijervaringen ermee: “Geweldige acceleratie, stil en een goede remming, al is dat hybride nog wel even wennen.” Haar werk bestempelt ze als ‘superleuk’. “Het is gewoon heel fijn om mensen te kunnen helpen.”

 

Bron: Het Kontak

team

Wat kunnen we voor u betekenen?

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Hooftman Nieuwsbrief.