XC90

 • Aantrekkelijke 90th Anniversary Editions

  Volvo Cars bestaat 90 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn de Volvo V90, V90 Cross Country en XC90 tijdelijk leverbaar als extra complete 90th Anniversary Edition. De gelimiteerde uitvoering combineert een royale uitrusting met een krachtige benzine- of dieselmotor en een 8-trapsautomaat. Het voordeel kan oplopen tot € 8.875.

 • Nieuwe ‘connected services’ en verfijnde interface

  Volvo Cars kondigt diverse updates aan voor zijn wereldwijde ‘connected services’ en vernieuwt zijn meervoudig onderscheiden ‘Sensus in-car interface’. De nieuwe Volvo XC60 en zowel de bestaande als de nieuwe modellen van de Volvo 90-serie profiteren hier het eerst van.

 • Upgrade IntelliSafe Assist

  Bent u in bezit van een Volvo XC90 van modeljaar 2016? Indien de auto al is uitgerust met IntelliSafe Assist, is er nu voor € 145 een upgrade beschikbaar om de snelheid van Pilot Assist op een XC90 MY’16 te verhogen van 50 km/u naar 130 km/u.

 • Volvo XC90 Excellence nu ook in Nederland

  De Volvo XC90 Excellence is vanaf nu te bestellen. Deze uiterst exclusieve uitvoering met vier riante zitplaatsen is standaard voorzien van vrijwel alle denkbare luxe en hoogwaardige techniek. De hybride aandrijflijn past uitermate goed bij de extra luxe, rust en comfort.

 • Volvo rijdt mee in proef met intelligente auto’s op de A2

  Volvo is één van de deelnemers aan de Nationale Platooningtest op 16 maart. Dit is een proef met intelligente auto’s, waarbij meer dan vijftig auto’s van verschillende merken achter elkaar over de A2 van Amsterdam naar Beesd rijden. Ze maken hierbij gebruik van onder andere adaptieve cruise control. De test is een initiatief van AON.

 • Volvo XC90 Excellence beleeft Europese première

  Volvo’s meest luxueuze model in de 89-jarige merkgeschiedenis – de Volvo XC90 Excellence – beleeft zijn Europese première op de Autosalon van Genève. Ruimte, luxe en hoogwaardige technologie krijgen in deze exclusieve vierzitter de volle aandacht. De komst van de XC90 Excellence benadrukt het premium karakter van Volvo meer dan ooit.

 • Volvo kondigt uitgebreide updates aan voor modeljaar 2017

  Volvo heeft voor modeljaar 2017 de nodige veranderingen in petto voor diverse modellen. De Volvo XC90 is in het vervolg bijvoorbeeld standaard voorzien van Pilot-Assist. Hiermee kan de auto tot een snelheid van 130 kilometer per uur, semi-autonoom rijden. Deze optie zit standaard ook op Volvo's nieuwe S90 en V90 die na de zomer op de markt verschijnen.

 • Volvo XC90: nog meer verfijning

  De nieuwe Volvo XC90 is een groot succes. In 2015, het eerste jaar dat hij in Nederland verkrijgbaar was, legde de XC90 direct beslag op de koppositie in het premium SUV-segment. Voor het komende modeljaar voorziet Volvo de XC90 standaard van LED-verlichting en IntelliSafe Assist met Adaptive Cruise Control en Pilot Assist. Verder is de D5-motor geüpgraded en introduceert Volvo de T6 AWD.

 • Volvo integreert Spotify in nieuwe modellen

  Volvo gaat als eerste autofabrikant ter wereld de immens populaire muziekstreamingdienst Spotify integreren in zijn nieuwe modellen, te beginnen met de nieuwe Volvo XC90, S90 en V90. Dat heeft Volvo Cars bekendgemaakt op de telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona. Bekijk hier de film.

 • Volvo gaat auto’s zonder fysieke sleutel leveren

  Al decennialang is het een gewoonte voor autobezitters om een auto te ontgrendelen en te starten met een fysieke sleutel. Dat gaat veranderen! Volvo Car Corporation gaat als eerste autofabrikant ter wereld auto’s zónder fysieke autosleutels leveren. Een unicum in de autowereld, de innovatieve digitale sleuteltechnologie biedt veel mogelijkheden.

 • Klantervaring Volvo On Call

  Tegenwoordig is Volvo On Call een veel gekozen optie op nieuwe Volvo’s. Maar wat is Volvo On Call eigenlijk? En hoe werkt het in de praktijk? Het zogenaamde Volvo On Call bestaat bij Volvo al sinds 1998 en maakt standaard onderdeel uit van de Nordic en Polar uitvoeringen van verschillende modellen.

 • Volvo stevent af op tienduizendste Eco-Training

  Volvo bereikt een duurzame mijlpaal: binnenkort wordt de tienduizendste Eco-Training aan een Volvo-rijder aangeboden. Tijdens deze introductietraining leren Volvo-rijders hoe zij het maximale rendement uit hun Volvo met plug-in hybride technologie kunnen halen. 93% van de berijders maakt gebruik van Volvo’s gratis aangeboden training.

 • Volvo & Avicii

  Volvo Cars start met een nieuwe wereldwijde merkcampagne, getiteld ‘A New Beginning’. Voor de creatieve invulling is de Zweedse DJ/producer Avicii in de arm genomen. Op 8 mei is de eerste vrucht van deze samenwerking al te zien. Dan is de presentatie van een muziekvideo: een remix van de song Feeling Good van Nina Simone.

 • Zweeds kristal van Orrefors in nieuwe Volvo

  In Volvo's nieuwe XC90 prijkt een handgemaakte kristallen versnellingspook van de wereldberoemde Zweedse glasfabrikant Orrefors, een uitdagende opdracht voor het wereldberoemde kristalhuis. De nieuwe XC90 T8 is uitgerust met het meest luxueuze Volvo-interieur ooit. Karakteristieke Zweedse stijlelementen worden gecombineerd met de nieuwste technologie en materialen van topkwaliteit.

 • De nieuwe Volvo XC90

  Dit is hem: de nieuwe Volvo XC90, een uniek vormgegeven premium SUV met zeven zitplaatsen, ongekend krachtige en tegelijk zuinige motoren, toonaangevende veiligheidsvoorzieningen en een tot in perfectie afgewerkt interieur. Dit is het resultaat van drie jaar ontwikkeling en een investering van ruim 8,2 miljard euro.

 • Volvo Concept Estate

  Concept Estate

  Volvo Cars heeft op de Autosalon van Genève 2014 de Concept Estate onthult. Dit is het vervolg op de goed ontvangen designs van de eerste twee conceptcars in deze serie. De Concept Estate biedt het publiek tevens een eerste blik op het nieuwe interieur en de functionaliteiten van toekomstige Volvo-modellen.

 • Volvo Concept XC Coupé

  Volvo Concept XC Coupé

  Stijlvolle veelzijdigheid en eigentijdse veiligheidsfeatures, geïnspireerd op moderne sportmaterialen. De Volvo Concept XC Coupé debuteerde 13 januari op de Detroit Motor Show. Het is de tweede concept car waarmee Volvo de nieuwe designrichting laat zien. Volvo's tweede Concept Car in de reeks van drie modellen, is de Volvo Concept XC Coupé. 

 • Volvo Concept Coupé

  Volvo Concept Coupe

  De nieuwe Volvo Concept Coupé is de eerste van een serie studiemodellen die de vele designmogelijkheden van Volvo's nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) toont.

 • Volvo introduceert Apple CarPlay

  Volvo Car Group en Apple Inc. bundelen hun krachten om Apples besturingssysteem naar de auto te brengen. Het resultaat van de samenwerking heet Apple CarPlay.