Hooftman officieel Erkend Duurzaam Plus

Het behalen van het “Erkend Duurzaam Plus” certificaat zagen zij als “must” in de focus op duurzaam ondernemen en, als één van de weinig autodealers in Nederland, hebben de jonge ondernemers Ivor en Martine Hooftman dat ook voor elkaar gekregen. Het familiebedrijf Hooftman mag het prestigieuze certificaat de komende twee jaar voeren.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Martine Hooftman een helder antwoord. “Dat we ons milieubeleid uitvoeren en aandacht hebben voor de ontwikkeling van medewerkers en leerlingen. Een goed voorbeeld is de milieuvriendelijke afvoer van de banden, smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Maar dat maakt nog niet, dat we ook de “Plus” erbij mogen noemen”.

“Het ‘Plus-certificaat’ richt zich vooral op bewustwording, in de gehele organisatie en dat vinden we belangrijk. Dat komt tot uiting in nog meer afvalscheiding, door het hele pand (zoveel mogelijk) energiezuinige verlichting en hergebruik van materialen. Daarnaast komt dat ook terug in de zorg voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en hun welzijn. Onderdeel in de communicatie is vanzelfsprekend het belang van zorgzaam zijn, voor jezelf, je collega’s en je omgeving. Een mooi voorbeeld is tot slot de sponsoring van diverse hockeyclubs in onze regio, waarbij de jongste sporters extra aandacht krijgen”.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van een duurzaam product. “Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden op dit gebied. Immers, Zorgeloze Mobiliteit (onze slogan) hoort ook rekening te houden met onze kinderen. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu willen verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met de beste materialen.” zegt Ivor Hooftman.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.

2016 sfeer bos mist FanvanZweden 1240