Bij Volvo kennen wij onze modellen door en door. En dankzij onze uitgebreide kennis van ieder Volvo-model kunnen wij u optimaal adviseren over wielen en banden. Zo lang u naar de Volvo-dealer gaat, weet u zeker dat u banden en velgen krijgt die aan onze veiligheidsnormen voldoen en haalt u in alle seizoenen het beste uit uw Volvo.

Bovendien bent u er van verzekerd dat de velgen speciaal zijn ontworpen om de unieke stijl van uw Volvo aan te vullen en te versterken. Heeft u reeds winterwielen en wilt u deze door ons laten monteren? Ook dan staan wij graag voor u klaar. Maakt u alvast telefonisch een afspraak? Dan kunnen wij uw wachttijd tot het minimum beperken. Lees meer over Volvo en de 'vinter' in het online magazine

Waarom winterbanden?
Kort gezegd, zijn banden het contactpunt tussen auto en wegdek. Dit betekent dat alle rijeigenschappen van de auto, het rijgedrag van de bestuurder en het wegdek allemaal samenkomen in de vier contactzones, die elk zo groot zijn als uw handpalm. En omdat de banden de ultieme verbinding zijn tussen de auto en de weg, kunnen de veiligheidssystemen van de auto in gevaar komen als de banden hun werk niet doen. Lees meer in de Volvo winterbanden brochure.
2016 Vinter V60CrossCountry 1240

Unieke eigenschappen
De belangrijkste verschillen tussen banden worden zichtbaar wanneer we tijdens het rijden hun prestaties bekijken. Wanneer een band in één bepaald opzicht heel goed is, wordt meestal op een ander aspect ingeleverd. Zo biedt een zachtere band bijvoorbeeld vaak meer grip, maar hij slijt sneller. Tevens beïnvloeden de banden de stabiliteit bij hoge snelheden, de stuurrespons, het comfortabele gevoel en het uiterlijk van uw Volvo.

Welke band past bij u?
De basisconstructie, afmetingen, het profiel en de rubbersamenstelling zijn per band verschillend. Juist de unieke combinatie van al deze factoren geven de band zijn specifieke eigenschappen ten opzichte van andere banden. Binnen de beperkingen van de auto kan de klant kiezen voor een bepaalde eigenschap, afhankelijk van de eigen voorkeur. Zoals een eco-band met een lage rolweerstand. Of een high-performance band met de beste prestaties wat betreft waterafvoer.2016 Vinter V40CrossCountry 1240

Er goed uitzien, het hele jaar door
Maak uw Volvo winterklaar door een nieuwe set complete winterwielen aan te schaffen. U kiest tijdens de winter immers ook voor andere kleding en schoenen. U past uw kleding aan op het warme of koude seizoen. En overstappen op robuuste rubberen “zolen” voor uw Volvo gaat niet alleen over beter grip op winterwegen dankzij het ruwere loopvlak. Winterbanden beschikken ook nog eens over een speciaal soort rubber waardoor ze ook in koud weer zacht blijven voor een goede grip.

Bekijk hier het aanbod voor uw type Volvo
Middels deze applicatie kunt u de winterwielen bekijken. Of klik op onderstaande link van uw model Volvo om de pdf met het aanbod te downloaden. 
Volvo V40
Volvo V40 Cross Country
Volvo S60 en V60
Volvo S60 Cross Country en V60 Cross Country60 Cross Country
Volvo V60 Twin Engine
Volvo V70 en S80 (2007-2015)
Volvo S90 en V90
Volvo XC60
Volvo XC70
Volvo XC90 

2016 Vinter S60CrossCountry 1240

Private lease

Hooftman Tweets