Als locatie voor het volgende gesprek in de reeks waarin we herinneringen uit 70 jaar Hooftman ophalen met relatie, werd deze keer gekozen voor het zonovergoten terras van Grand Café Roos in Boskoop gekozen. Gevestigd in het historische Flora Gebouw en met een fantastisch uitzicht op het Rosarium de ideale plek voor een zonnig gesprek.

Op het afgesproken tijdstip ontmoetten Ivor en Henk Hooftman de heer Gijs Verweij, een zeer gewaardeerde relatie van onze Volvo vestiging in Alphen aan den Rijn. Hij is bijna 40 jaar Volvo rijder, heeft een indrukwekkende staat van dienst en is nog steeds zeer actief. Standaard ritueel bij de “Hooftman Volvo Jubileum gesprekken” is het aansnijden van de Jubileum taart bij het serveren van de koffie en vanzelfsprekend lukte dat ook dit keer weer voortreffelijk.

70jaar taart 1240

Geen autofreak
Ondanks 40 jaar Volvo rijden benadrukt de heer Verweij, dat hij nooit een autofreak is geweest. Het was zelfs zo, dat hij destijds als CEO bij Wereldhave zijn chauffeur de bestelling van de auto liet plaatsen. Niet dat het hem helemaal niet interesseerde, maar meer omdat de drukke werkzaamheden altijd voorrang kregen. Bij de keuze en aankoop van de Volvo’s besliste hij altijd snel, super snel, precies zoals dat zakelijk doorgaans vaak vereist was. Praten om de laatste gulden c.q. euro is niet zijn stijl en ook niet nodig gezien de prima verstandhouding met directie en medewerkers van onze Volvo vestiging in Alphen aan den Rijn. Zijn eerste Volvo was een Volvo 244, waarna vele modellen 740, 940 en S80 volgden en over enkele maanden gaat zijn nieuwe Volvo S90 als één van de eerste de weg op! Overigens heeft hij zich met plezier bij deze bestelling wel zelf verdiept in alle details. Hoe dan ook “Een Volvo rijder voor het leven”.

70jaar Verweij Henk Ivor 1240

Indrukwekkende staat van dienst
Gaandeweg werd het Ivor en Henk Hooftman al snel duidelijk, dat zij hier met iemand aan de koffie zaten met een indrukwekkende staat van dienst. Opgroeiend in een grote aannemersfamilie is bouwen en alles wat daarmee samenhangt de heer Verweij met de paplepel ingegeven. Saillant detail is het feit, dat de Boskoopse tak van de aannemersfamilie, de firma J&W Verweij, het Flora gebouw in 1999 heeft aangekocht om het in oude luister te herstellen! Na de HTS bouwkunde en zijn eerste baan bij de BAM utiliteitsbouw is hij overgestapt naar Wereldhave, dat gedurende zijn periode (1977-2009) en onder zijn leiding uitgroeide tot een toonaangevende Real Estate Company. Op maatschappelijk gebied heeft hij zich overigens ook niet onverdienstelijk gemaakt als hockey coach en studentenbegeleider.

70jaar Verweij Henk auto 1240

Wijze lessen
Op de vraag of zijn keuzes altijd bewust en gepland waren, antwoordde de heer Verweij “dat men qua loopbaan en zaken doen, niet te veel moet willen plannen, wachten tot kansen op je pad komen, er klaar voor zijn en dan snel besluiten. Cijfers goed, gevoel goed? Dan doorpakken en als baas zelf de verantwoording nemen! Ervaring en een hands-on mentaliteit vergroten de kans op succes. Hierbij kan het geen kwaad je altijd af te vragen “wat de zin is van je handel en wandel voor de samenleving” en “voor wie of wat doe je het”: de historie ligt vast, maar aan de (betere) toekomst kun je werken.” De link naar onze autobranche was niet te missen...

70jaar Verweij Ivor auto 1240

Stil zitten? No Way!
Dat zal er voorlopig niet van komen ook want met drie commissariaten, en op verzoek van de Ondernemingskamer op te treden als Interimbestuurder, zijn de dagen meer dan gevuld, zonder zijn meer dan 100 wedstrijdduiven te verwaarlozen. Waarschijnlijk tot genoegen van het thuisfront heeft hij zijn rol als voorzitter van de Stuurgroep van het De La Mar Theater, van Joop van den Ende, na de oplevering van het theater af kunnen ronden.

Tot slot
Na een hartelijk woord van dank over en weer en een fotoshoot mèt de Volvo, viel het oog als laatste op een ingemetselde gevelsteen van het Floragebouw met de tekst “Druk wekt veerkracht”, hoe toepasselijk kan het zijn...

70jaar Verweij gevelsteen FloraBoskoop 1240
Lees hier meer over de rijke historie van Flora Boskoop.

Private lease

Hooftman Tweets