Zoals bekend is 2016 een jubileumjaar, waarin Hooftman Volvo haar 70-jarig bestaan viert. Dat de ontwikkeling van het bedrijf de afgelopen 70 jaar voornamelijk te danken is geweest aan de trouwe Hooftman-relaties, spreekt voor zich. Het jaar 2016 zal daarom in het teken staan van dit jubileum, waarbij het plan is opgevat een aantal willekeurige relaties aan het woord te laten.

Op bezoek
Omdat Ivor Hooftman al eerder een kijkje had willen nemen bij de heer Jan Zaal op het bedrijf Floran BV, vergezelde hij Henk Hooftman deze keer in plaats van zijn vader Teun. Dus op pad met de bekende Hooftman jubileum taart en een attentie voor Volvo XC90 rijder en niet te vergeten zijn echtgenote, die helaas verhinderd was, maar eveneens sinds een aantal jaren tot volle tevredenheid in haar Volvo V40 T5 rijdt.

2016 70jaar Floran magazijn JanZaal HenkHooftman 1240

Een boeiend verteller
De heer Zaal bleek een boeiend verteller, met name wat de ontwikkeling en groei van zijn bedrijf Floran BV betreft. Zijn sleutel tot succes: “enthousiasme en doen wat je leuk vind”. Begonnen als buitendienst medewerker in onder andere de farmacie, kaashandel en aardewerk en groendecoratie, startte hij in 2002 in de branche waarin hij nu met zijn vrouw zo succesvol is: groothandel in glas, keramiek en decoratie artikelen. Dat dit niet allemaal vanzelf ging, mag duidelijk zijn; tijdens de crisisjaren werd de tering naar de nering gezet om er nadien weer ijzersterk uit te komen en vol gas te geven. De enorme voorraad en de fraai ingerichte showroom, die binnenkort weer wordt uitgebreid, zijn het levende bewijs daarvan. Hierbij gebruik makend van zijn gevoel voor nieuwe trends á la VT-Wonen: de inkoop vindt 6 tot 12 maanden eerder plaats! Zijn verkoop binnen-en buitendienst alsmede zijn hypermoderne webshop ten behoeve van bijvoorbeeld de tuincentra, zorgen voor een tijdige afzet. Ondanks zijn drukke bestaan met werk en gezin heeft Jan Zaal kans gezien om lang actief te blijven voetballen bij “v.v. DWS Driebruggen”.

2016 70jaar Floran JanZaal HenkHooftman 1240

Waarom Volvo, waarom Hooftman?
Zijn eerste Volvo was de S70, destijds betrokken via de Woerdense Auto Centrale, nu Hooftman Woerden BV. De fijne ervaringen en de uitstraling van het merk en de service maakten, dat hij en zijn vrouw Volvo zijn blijven rijden: zoals de XC70 T6 en andere modellen, nu dus de Volvo XC90 T8 Twin Engine. Ook enkele buitendienst medewerkers hebben de beschikking over een Volvo voor het dagelijks werk.

Tot slot
Voorafgaand aan de fotosessie werd een korte wandeling door het strak georganiseerde bedrijf gemaakt. De bedrijvigheid en open sfeer waren opvallend: de heer Zaal is voor klant en medewerker altijd bereikbaar en dat zou best eens de parallel tussen Floran en Hooftman Volvo kunnen zijn.

Met dank aan de heer Jan Zaal
Floran BV
Montfoort

2016 70jaar Floran website 1240

2016 70jaar Floran JanZaal IvorHooftman LR

Private lease

Hooftman Tweets