Tegenwoordig is Volvo On Call een veel gekozen optie op nieuwe Volvo’s. Maar wat is Volvo On Call eigenlijk? En hoe werkt het in de praktijk? Het zogenaamde Volvo On Call bestaat bij Volvo al sinds 1998 en maakt standaard onderdeel uit van de Nordic en Polar uitvoeringen van verschillende modellen.


Volvo Cars Nederland presenteerde dit systeem destijds op de AutoRAI en zij waren daarmee het eerste automerk in Nederland. Met Volvo on Call wordt uw dagelijks leven een stukje eenvoudiger, en leuker! Makkelijk uw auto terugvinden of de status van uw auto checken. Maar ook onze hulp heeft u binnen handbereik. Of u nu een lekke band heeft, pech of betrokken bent bij een aanrijding, onze medewerkers staan klaar om u te helpen. Hoe Volvo On Call in de praktijk belangrijk kan zijn, ondervond de familie Van Maren enkele maanden geleden. Zij stuurden ons onderstaand verhaal. Uiteraard plaatsen wij dit met hun toestemming en is gelukkig iedereen ongedeerd gebleven.

"Ik rij lekker samen met onze 2 kinderen richting Amsterdam. De brug bij Leimuiden is net open geweest dus wij staan in de file. Het begint net weer te rijden en iedereen trekt op. Twee auto’s voor ons staat iemand plots stil en boem, wij klappen op onze voorganger. De drie airbags (bestuurder, benen bestuurder en bijrijder) klappen uit en het talkpoeder van de airbags dwarrelt letterlijk nog in de auto neer. Een doffe knal suist nog in onze oren na. “Hallo, hallo meneer Van Maren, gaat het met u?” schalt het door de auto. Ik realiseer mij nog niet wat er aan de hand is maar kijk snel om mij heen, gelukkig niets met onze kinderen. Nogmaals hoor ik: “Meneer Van Maren gaat het met u, heeft u letsel opgelopen?” Ik antwoord dat wij geen letsel hebben opgelopen. Op datzelfde moment begint Isabella (mijn dochter die voorin zit) hevig te huilen en zegt dat ze niet kan ademen. Nogmaals door de auto: “Meneer Van Maren, u staat nu op de N207 maar welke richting ging u op?” “Richting Amsterdam” antwoord ik. “Kunt u aan de zijkant van de weg het hectometerpaaltje zien en ter bevestiging mij aangeven wat daarop staat?” Ik kijk rechts naast de weg en lees het getal op het bordje op.

Snel stappen wij met z’n 3-en de auto uit en wachten bij de brug op een veilige plaats. Inmiddels is de bestuurder van de auto voor ons ook uit de auto gekomen en vragen wij elkaar of er lichamelijk letsel is. Binnen vijf minuten is de politie en de ambulance er. Snel worden onze kinderen door de ambulance broeders onderzocht en gelukkig mankeren zij niets. De ambulance broeder vertelt mij tussen neus en lippen door, dat er op de opname die zij te horen hebben gekregen een huilend/gillend kind te horen was en dat ze daarom direct zijn uitgerukt. Wij staan met z’n allen nog van de schrik bij te komen of de sleepwagen is er ook al. Wij starten met het invullen van het papierwerk en wisselen de gegevens met elkaar uit. De bestuurder van de auto voor mij vraagt aan mij wie hier in hemelsnaam zo snel de hulpdiensten heeft gebeld. Natuurlijk antwoord ik dat mijn Volvo dat heeft gedaan en besef ik hoe waardevol Volvo on call kan zijn."

2016 VolvoOnCall schema 1240
Smartphone App
Onderdeel van Volvo On Call is de smartphone-app, met een keur aan slimme toepassingen waarmee u op afstand uw auto kunt bedienen. Het is, kort gezegd, onze manier om het dagelijks leven net iets eenvoudiger te maken. U krijgt toegang tot het dashboard van uw auto om onder andere het brandstofpeil en onderhoudswaarschuwingen te controleren. U registreert start-/eindposities, afstand, tijdsduur en brandstofverbruik en downloadt de gegevens in Excel. Bekijk de locatie van uw auto op de kaart, stuur een adres naar het Sensus navigatiesysteem of activeer de claxon en/of knipperlichten om hem te lokaliseren. Vergrendel en ontgrendel uw auto op afstand. U kunt ook controleren of de ramen en portieren open of gesloten zijn.

Direct hulp wanneer u het nodig hebt
Of u nu een lekke band of een motorstoring hebt of betrokken raakt bij een ongeval, wij sturen u direct de vereiste hulp. Waar u zich ook bevindt. Druk op de knop Volvo On Call of gebruik uw mobiele app om met een helpdeskmedewerker te spreken, die de vereiste pechhulp naar uw gps-locatie kan sturen. Of druk in geval van nood op de SOS-knop in de plafondconsole voor onmiddellijke hulp. Zodra er een aanrijding wordt gedetecteerd, waarschuwt uw Volvo automatisch een getrainde helpdeskmedewerker, zoals in het verhaal van de heer Van Maren. Deze neemt contact op met het voertuig en stuurt indien nodig de hulpdiensten naar u toe. Ook wordt Volvo On Call wordt gewaarschuwd bij verdenking van auto-inbraak. Als uw auto wordt gestolen, gebruiken we het gps-systeem om hem te achterhalen of te immobiliseren.

Alles voor een comfortabele rit
Met onze app Volvo On Call kunt u het klimaat in uw auto op afstand regelen via uw smartphone. Het is één van de kleine dagelijkse genoegens die een Volvo u biedt. Als uw Volvo voorzien is van een fabrieksgemonteerde parkeerverwarming, gebruikt u de app om de dieselmotor of het interieur van uw Volvo voor te verwarmen zonder de motor te starten. Bij geselecteerde modellen vanaf 2015 kunt u uw auto tot 15 minuten voor vertrek starten en het aircosysteem van uw Volvo op afstand bedienen. Of Profiteer van extra functies voor Plug-in Hybrids. Stel de timer in om uw auto te verwarmen of koelen, bekijk de accustatus, stel oplaadpunten in en meer.

Lage bijtelling 1240

 

Private lease

Hooftman Tweets