Goed zichtbaar zijn op donkere herfst- en winteravonden, dat is voor fietsers en voetgangers van levensbelang. Volvo heeft een prima oplossing; Volvo Life Paint! Een reflecterende spray voor gebruik op kleding of tassen. Overdag niet te zien, maar in het schijnsel van autokoplampen weerkaatst de aangebrachte Life Paint het licht direct en zeer opvallend richting automobilist.

20151022 Volvo Cars Life Paint achterzijde
Life Paint werkt heel effectief, vooral door de directe reflectietechnologie. Licht wordt teruggekaatst onder een zeer kleine hoek en dus rechtstreeks richting de lichtbron, zoals de koplampen van een auto. De reflectie is daardoor sterker en opvallender dan die van gebruikelijke kledingreflectoren en zelfs tot 100 meter afstand goed zichtbaar. Deze film geeft een goede indruk van de mogelijkheden van Volvo Life Paint!

Veiligheidsfilosofie
Volvo Life Paint maakt wandelen, joggen en fietsen in het donker veiliger. Immers, 'The best way to survive a crash is not to crash'. Dat past bij de veiligheidsfilosofie van het Zweedse merk, Volvo’s Vision 2020. Volvo wil dat in 2020 geen doden of gewonden vallen in of door een nieuwe Volvo. Volvo Life Paint zit in een spuitbus en is eenvoudig op kledingstukken, rugtassen en fietstassen te sprayen. Het tast de kleding of de kleuren daarvan niet aan en is niet irriterend voor de huid. Tot een week blijft de spray effectief, daarna is een herhalende behandeling nodig. Het werkt het best op textiel. Op harde, glimmende oppervlakken hecht Life Paint minder goed. Een spuitbus Volvo Life Paint kost € 14.95 en is verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt. Voor optimaal effect is het belangrijk Volvo Life Paint op de juiste wijze aan te brengen. Via deze link is de instructievideo van Volvo Life Paint te zien.
20151028 Volvo Life Paint op de weg
20151022 Volvo Cars Life Paint twee bussen
20151022 Volvo Cars Life Paint fietsers
20151022 Volvo Cars Life Paint helm

Private lease

Hooftman Tweets