Ook dit jaar ontvangt Volvo Cars Nederland de felbegeerde RODI. Net als in 2007, 2010, 2012 en 2014 zijn de Nederlandse Volvodealers het meest enthousiast over de relatie met hun importeur. Gemiddeld beoordeelde men Volvo Cars Nederland met een 8,8. Dit bleek uit het jaarlijkse Relatie Onderzoek Dealer-Importeur, kortweg RODI, dat de BOVAG Autodealers uitvoerde. Men maakte de scores bekend tijdens het jaarlijkse BOVAG dealercongres.

Met een score van 8,8 steeg Volvo Cars Nederland ver uit boven het gemiddelde van 6,4 die de Nederlandse autodealers gemiddeld aan de importeur van hun merk gaven. 'Wederom de RODI voor Volvo Cars Nederland, daar zijn we heel trots op', aldus Richard Snijders, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland. 'Vooral omdat we in het afgelopen jaar niet alleen geweldige verkoopresultaten lieten zien, maar we implementeerden met elkaar ook diverse initiatieven die zorgden voor extra werkdruk bij ons als importeur en onze dealers. Ik denk aan focus op klanttevredenheid en Volvo Personal Service waarbij we flinke investeringen vroegen aan ons dealernetwerk. Dat we wederom de RODI in ontvangst nemen zien wij als een blijk van goede samenwerking en een bevestiging dat we, ook wanneer de markt onder druk staat, kunnen rekenen op ons sterke dealernetwerk."

Verwachte uitslag
Jan van Roosmalen, voorzitter van de Volvo Dealervereniging, is zeer tevreden met deze score. "Het is een zeer juiste weergave van wat ik zelf ervaar in onze samenwerking met de importeur. Laten we ernaar streven om ook in 2015 deze goede lijn van samenwerking te continueren." De historie van RODI laat mooie resultaten voor Volvo zien. Dit is de vijfde keer in 8 jaar tijd. Ook in 2007, 2010, 2012 en 2014 was Volvo Cars Nederland de hoogst gewaardeerde importeur.

Private lease

Hooftman Tweets