Tijdens de Los Angeles Motor Show heeft Volvo de veelgevraagde Cross Country-uitvoering van de succesvolle V60 gepresenteerd. De zes en halve centimeter hogere auto is volgend jaar ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Volvo's toonaangevende Drive-E diesel- en benzinemotoren zijn de basis voor de voorwielaangedreven variant. 

V60CrossCountry rijdend achterzijde 1100x500
Erfgoed
'Hiermee voegen we de derde Cross Country-uitvoering toe aan ons productportfolio en daar zijn we trots op. De succesvolle combinatie van dynamisch design en robuuste prestaties maken de V60 Cross Country tot een klasse apart', zegt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management bij Volvo Cars. Het Cross Country-label heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis. Met de introductie van de V70 Cross Country in 1997 was Volvo het eerste premium merk dat zijn modellen meer all-roadcapaciteiten en -styling meegaf. Hiermee ontstond een geheel nieuwe auto-ervaring, die tot op de dag van vandaag een enorme aantrekkingskracht uitoefent op het rijdende publiek. De V60 Cross Country weerspiegelt Volvo's Scandinavische roots en liefde voor de natuur en het avontuur. Het nieuwe model brengt het beste van twee werelden samen: een sportieve, comfortabele rijervaring, met de vrijheid om een nieuwe horizon te ontdekken. Dat is duidelijk zichbaar in deze film

V60CrossCountry staandbijklif voorzijde 1100x500

Sportieve prestaties
'Met een grotere bodemvrijheid dan die van de reguliere V60, biedt de solide constructie van de Cross Country ongeëvenaarde controle op en buiten de gebaande paden. Torque vectoring-technologie en corner traction control zorgen bovendien voor een sportieve rijervaring. De V60 Cross Country past bij een pure, avontuurlijke levensstijl – het is echt een auto om eropuit te gaan', zegt Lex Kerssemakers. De Volvo V60 Cross Country wordt geleverd met wielen tot en met 19-inch en banden met hoge wangen. Dit geeft de auto niet alleen een off-road look, maar zorgt ook voor extra comfort, minder weggeluid en extra bescherming van de wielen – of dat nu tegen stoepranden of uitstekende rotsen is.

V60CrossCountry rijdend langsstrand zij 1100x500

Robuust design
Het Cross Country-concept draait om grensverleggende prestaties en robuust design. Het is bedoeld voor mensen met een actieve levensstijl, die liever de onverharde weg nemen dan de geasfalteerde, maar zich op beide thuis voelen. Dit komt in de V60 Cross Country tot uitdrukking in designdetails die het avontuurlijke karakter van de auto versterken. Zijn grotere bodemvrijheid, skidplates vóór en achter, beschermpanelen op de flanken en spatbordverbreders geven de V60 Cross Country krachtige, indrukwekkende uitstraling die bij zijn prestaties past. De geïntegreerde uitlaatpijpen benadrukken bovendien zijn donkere, sportieve kant. In de stijl van de robuuste buitenkant zien we in het interieur zwarte lederen sportstoelen met opvallende bruine stiksels of twee nieuwe tweekleurige bekledingen.

V60CrossCountry rijdend voorzijde 1100x500 

Prijzen
Hier kunt u de prijslijst van de Volvo V60 Cross Country downloaden en de digitale brochure inzien.

Private lease

Hooftman Tweets