Met de ondertekening van het nieuwe Volvo dealercontract op donderdag 25 september jl. werd de bedrijfsopvolging van de Hooftman Autobedrijven door Martine en Ivor Hooftman volledig afgerond. Henk en Teun Hooftman hebben het stuur van het familiebedrijf definitief doorgegeven aan de derde generatie!

Continuïteit
"Wij zijn erg blij de kans te krijgen om het prachtige Volvo dealerbedrijf van onze vader en zijn neef over te nemen", vertellen een stralende Ivor en Martine Hooftman. "We kunnen een familiebedrijf voortzetten, dat gezond en veerkrachtig is, betrokken medewerk(st)ers heeft en al jarenlang mag rekenen op een grote groep loyale Volvo rijders. Daar moet je dankbaar voor zijn". Broer en zus zullen met een frisse blik maar zeker ook met voor Hooftman Autobedrijven bekende waarden als respect, transparantie en gastvrijheid het familiebedrijf voortzetten. Zij zien dan ook met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Vertrouwde gezichten blijven
Een dergelijke bedrijfsopvolging brengt met zich mee, dat de vorige generatie ondernemers ruimte geeft aan de nieuwe generatie om het bedrijf verder te leiden. Hieraan geven Henk en Teun na meer dan 40 jaar intensief en plezierig werken graag gehoor. De twee neven vertellen: "Wij zullen ons per 2015 uit de operatie terugtrekken. Echter blijven we nog even naast Martine en Ivor de vertrouwde gezichten in het bedrijf; wij zullen gedurende minimaal twee jaar in een voornamelijk adviserende en begeleidende rol op de achtergrond aanwezig zijn".

Geschiedenis herhaalt zich
Henk en Teun hadden al geruime tijd de intentie om de voortzetting van de Hooftman Autobedrijven door Martine en Ivor Hooftman mogelijk te maken. Een intensief traject van een aantal jaren is doorlopen, waarbij meerdere aspecten van de bedrijfsopvolging zorgvuldig zijn uitgewerkt. Zij volgden daarmee min of meer een gelijk traject als de oprichters Henk sr. en Jan Hooftman deden, toen zij het op dat moment nog Boskoopse autobedrijf aan hun beide zoons overdroegen.

"In 2015 zullen we middels een aantal activiteiten deze bijzondere gebeurtenis met onze omgeving vieren", sluiten de Hooftmannen af.

Website Nieuws Overname 2 generaties 1100x700

Private lease

Hooftman Tweets