Volvo Veiligheid

De Volvo V60 Plug-in Hybrid behaalde bij de Euro NCAP-testen de hoogste veiligheidsscore ooit voor een plug-in hybrid. Dit onderstreept de filosofie van Volvo Car Group dat een elektrisch aangedreven Volvo net zo veilig moet zijn als elke andere Volvo.

 De score van vijf sterren in de Euro NCAP-tests, waarin onder meer een frontale botsing bij 64 km/uur plaatsvond, laat zien dat de V60 Plug-in Hybrid van hetzelfde hoge veiligheidsniveau is als de standaard V60. We hanteren voor al onze producten dezelfde hoge standaard. De Euro NCAP-score van vijf sterren toont aan dat de ingenieuze V60 Plug-in Hybrid hetzelfde uitstekende veiligheidsniveau heeft als de standaard V60', zegt Jan Ivarsson, Senior Manager Veiligheidsstrategie & -eisen bij Volvo Car Group.

Het onafhankelijke Europese beoordelingsinstituut Euro NCAP presenteert een totaalbeoordeling van elk getest automodel. De tests worden uitgevoerd in vier subcategorieën; aan de hand van deze resultaten wordt voor elke auto een totaalcijfer vastgesteld. Gedetailleerde testinformatie en de testresultaten zijn te vinden op: www.euroncap.com.

Unieke veiligheidsbenadering
Het geïntegreerde accupakket, dat extra gewicht met zich meebrengt, vereiste een unieke veiligheidsbenadering tijdens de ontwikkeling van de V60 Plug-in Hybrid. De structuur is aangepast en versterkt om een gecontroleerde vervorming mogelijk te maken voor een zo hoog mogelijk niveau van veiligheid. De accu in de V60 Plug-in Hybrid is goed ingekapseld onder de laadvloer geplaatst. 'De V60 Plug-in Hybrid is, net als onze andere nieuwe modellen, uitgebreid getest in de ontwikkelfase', aldus Jan Ivarsson. 'Dit houdt in: complete crashtests met variërende beladingen per keer, zoals frontale botsingen, aanrijdingen van achter en zijdelingse aanrijdingen om te verzekeren dat de accutechnologie voldoet aan onze strikte veiligheidseisen. De V60 Plug-in Hybrid biedt daarnaast alle unieke actieve veiligheidssystemen van Volvo, waaronder City Safety, Collision Warning met Full Auto Brake en Pedestrian Detection.'

 

Private lease

Hooftman Tweets