Volvo V40

Volvo heeft het V40-gamma versterkt met de benzineversie T2. De Volvo V40 T2-versie is prijstechnisch gezien een zeer voordelige speler in het premium C-segment is.

Met de introductie van de 88 kW (120 pk) sterke V40 T2 voldoet Volvo aan de vraag van de particuliere koper in het premium C-segment. Modellen met een compacte turbomotor en een vergelijkbaar vermogen maken in dat segment de dienst uit. De benzinemotor levert een riant koppel van 240 Nm, dat beschikbaar is tussen 1.600 en 3.000 t.p.m. Het brandstofverbruik is vastgesteld op 5,3 l/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 124 g/km en op basis daarvan heeft de Volvo V40 T2 het groene milieulabel B.

Ook met Business Pack Connect
Ook de T2 motorisering is te bestellen met Volvo's interessante Business Pack Connect. Het Business Pack Connect geeft een meer dan complete samenstelling met opties zoals Sensus navigatie, High Performance Multimedia met Bluetooth audiostreaming, Electronic Climate Control met Interior Air Quality System, Park Assist achter, LED-dagrijverlichting voor, Cruise Control en het unieke Adaptieve TFT Crystal instrumentenpaneel met drie instellingen.

Veiligste auto ooit getest
De Volvo V40 is de veiligste auto die het gerenommeerde veiligheidsinstituut Euro NCAP ooit testte. Uniek is bijvoorbeeld de standaard aanwezige voetgangersairbag. Ook City Safety – dat een aanrijding kan helpen voorkomen – behoort tot de uitrusting van iedere Volvo V40. Tevens zorgden veiligheidsvoorzieningen als onder meer Collision Warning met Auto Brake, Pedestrian & Cyclist Detection en Lane Keeping Aid voor dit veiligheidspredicaat.

Private lease

Hooftman Tweets