V40 NCAP score

De volledig nieuwe Volvo V40 heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de crashtests van de Europese verkeersveiligheidsorganisatie Euro NCAP. Uit de cijfers blijkt zelfs dat de Volvo V40 de veiligste auto is die Euro NCAP ooit heeft getest.

'Een fantastisch resultaat. We zijn trots dat wij een van 's werelds veiligste auto's maken. Dit is ook een belangrijke volgende stap richting onze doelstelling voor 2020 - namelijk dat niemand sterft of ernstig gewond raakt in een Volvo', aldus Thomas Broberg, Senior Technical Advisor Safety bij Volvo Car Corporation.

Veiligste in zijn klasse
De nieuwe Volvo V40 behaalde niet alleen de hoogste algemene score, de auto is ook de veiligste in zijn klasse op het gebied van bescherming van volwassen inzittenden, met een score van 98 procent. Nooit eerder scoorde een personenauto zo hoog tijdens de crashtest. Het complete testverslag is hier te lezen en op ons YouTube-kanaal staat een speciale afspeellijst met daarin de door EuroNCAP gemaakte films van de crashtest.

Tijdens de ontwikkeling van de Volvo V40 streefden de ingenieurs naar een veiligheidsniveau dat vergelijkbaar is met dat van de grotere Volvo-modellen. Deze integrale aanpak, de sterke carrosseriestructuur en de integratie van veiligheidssystemen als het WHIPS anti-whiplashsysteem vormen de basis voor dit succesvolle resultaat.

Intelligentste en veiligste auto ooit
Ook in de categorie veiligheidshulpsystemen scoorde de Volvo V40 maximaal. 'De nieuwe Volvo V40 is geïntroduceerd als de intelligentste en veiligste auto in zijn segment. Hij zit inderdaad vol met actieve veiligheidssystemen, zoals Auto Brake, Pedestrian Detection, dat de veiligheid van voetgangers vergroot, Lane Keeping Aid, een veiligheidssysteem dat de bestuurder helpt om in zijn baan te blijven, en het BLIS-systeem, dat de bestuurder helpt om voertuigen in zijn dode hoek te zien', aldus Broberg.

Voetgangersairbag
In de categorie voetgangersveiligheid behaalde de nieuwe Volvo V40 een recordscore. De belangrijkste troef was de innovatieve voetgangersairbag. Sensors in de voorzijde van de auto detecteren eventueel contact met een voetganger. Een pyrotechnische lading ontgrendelt de motorkap en blaast een airbag op die de motorkap optilt. Het dempende effect van de airbag onder de motorkap zorgt ervoor dat de geschepte voetganger niet direct in aanraking komt met harde onderdelen van het motorblok en helpt zijn hoofd te beschermen. Euro NCAP meldt onder meer dat het systeem 'zeer goed werkt en de motorkap biedt goede bescherming op de plaatsen waar het hoofd van de voetganger tegenaan kan slaan. Daardoor scoort de Volvo V40 maximaal op voetgangersveiligheid.'

Euro NCAP Advanced Award
Volvo Car Corporation ontving eerder al een Euro NCAP Advanced Award voor de actieve veiligheidssystemen die standaard zijn in alle versies van de nieuwe Volvo V40. Een voorbeeld hiervan is City Safety. Dit veiligheidssysteem werkt bij snelheden tot 50 km/uur - geen andere fabrikant levert een vergelijkbaar systeem dat tot zo'n hoge snelheid actief is. 'We werken continu aan verbetering van onze veiligheidssystemen voor onze toch al zo veilige auto's. We doen voortdurend onderzoek naar de oorzaken van verkeersongevallen om beter inzicht te krijgen in de gevolgen van feitelijke aanrijdingen', besluit Broberg.

Private lease

Hooftman Tweets