erkend-duurzaam1Volvo-dealer Hooftman Autobedrijven, is voor de vierde keer met vlag en wimpel geslaagd voor het certificaat 'Erkend Duurzaam' van BOVAG. Hiermee zetten de vestigingen hun successtory op het gebied van duurzame bedrijfsvoering voort.

In 2010 werd Hooftman, met haar vestigingen in Waddinxveen, Schoonhoven, Woerden en Alphen aan den Rijn, door BOVAG bestempeld als officieel gecertificeerd 'Erkend Duurzaam'. Inmiddels is de vierde succesvol verlopen audit voor het felbegeerde certificaat achter de rug. Vragen op het gebied van bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel vormen samen een kritische scan waarmee BOVAG de duurzaamheid in kaart brengt. Het onderzoek wordt getoetst door het onafhankelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). De audit verliep zonder problemen. 'Een prestatie waarop we uiteraard heel trots zijn; het is het bewijs dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid door een vakkundige organisatie gewaardeerd worden', aldus Personeel & Organisatie, Martine Hooftman van Hooftman Autobedrijven.

Volvo's en duurzaamheid
Ook na de audit blijft duurzaam ondernemen de aandacht krijgen die het verdient. 'We zijn geïnteresseerd en zullen onze bijdrage blijven leveren aan nieuwe initiatieven die vanuit de Volvo-organisatie of de BOVAG worden genomen' vervolgt Martine Hooftman. 'Dat moet ertoe leiden dat we ook volgend jaar het 'Erkend Duurzaam'-certificaat in ontvangst mogen nemen. De diverse Volvo-modellen met uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren die we in de showroom hebben staan, vullen onze duurzame bedrijfsvoering uitstekend aan.

Het certificaat 'Erkend Duurzaam' is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan. Het certificaat is een jaar lang geldig. Hierna vindt een nieuwe toetsing plaats.

Private lease