Autonoom rijden

 • Zweedse gezinnen helpen bij ontwikkeling autonoom rijden

  Volvo Cars betrekt Zweedse gezinnen bij de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s. Zij testen de auto’s in de praktijk op de openbare weg in Gotenburg en doen verslag van hun ervaringen aan de ingenieurs. De eerste twee gezinnen – de Hain’s en de Simonovski’s - hebben ieder een Volvo XC90 ontvangen waarmee ze het Drive Me-project ondersteunen.

 • Upgrade IntelliSafe Assist

  Bent u in bezit van een Volvo XC90 van modeljaar 2016? Indien de auto al is uitgerust met IntelliSafe Assist, is er nu voor € 145 een upgrade beschikbaar om de snelheid van Pilot Assist op een XC90 MY’16 te verhogen van 50 km/u naar 130 km/u.

 • Volvo plant grote proef autonoom rijden in China

  Volvo Car Corporation werkt in China aan een grote, geavanceerde praktijktest met autonoom rijden. Volvo zet voor dit experiment op de openbare weg honderd zelfstandig rijdende auto’s in. De Zweedse autofabrikant overlegt de komende maanden met diverse Chinese steden, die moeten zorgen voor de benodigde vergunningen, regelgeving en infrastructuur om het experiment mogelijk te maken.

 • Volvo rijdt mee in proef met intelligente auto’s op de A2

  Volvo is één van de deelnemers aan de Nationale Platooningtest op 16 maart. Dit is een proef met intelligente auto’s, waarbij meer dan vijftig auto’s van verschillende merken achter elkaar over de A2 van Amsterdam naar Beesd rijden. Ze maken hierbij gebruik van onder andere adaptieve cruise control. De test is een initiatief van AON.

 • Volvo onthult Concept 26

  Volvo’s onderzoek naar autonoom rijden bevestigt wat we eigenlijk al wisten: het dagelijks woon-werkverkeer ontneemt ons het plezier in het autorijden. Juist tijdens dat woon-werkverkeer, maar ook gedurende lange autoreizen, is men het snelst bereid om de besturing aan de auto zelf over te laten. Bekijk hier de animatie!